Penktadienis. Globos namų direktorius Linas Butkus sukviečia žurnalistus pranešti, kad traukiasi iš savo pareigų. Susirenka ne tik žurnalistai, bet kelios dešimtys įstaigos darbuotojų. Dauguma jų palaiko direktorių, karts nuo karto aidi plojimai.

Keista, bet prie kalbančiųjų stalo sėdi ir neįgalus berniukas Mantas. Tas pats, kuris užfiksuotas vaizdo įraše išplitusiame metų pradžioje – lovoje gulintis berniukas supančiotais fiksuojančiais diržais, o tai griežtai draudžiama.

Praėjusią savaitę globos namus sukrėtė tragedija, kai per trečiojo aukšto tualeto langą iškrito ir užsimušė berniukas.

Spaudos konferencija penktadienį globos namuose trunka apie pusvalandį. Lauke tvanku, langai iki galo atidaryti. Prie lango stovi du globos namų gyventojai. Sunku pasakyti, ar jie pilnamečiai. Dviejų įstaigoje veikiančių profesinių sąjungų atstovai toliau audringai diskutuoja. Kartais panašu, kad barnis gali baigtis muštynėmis. Reikia priminti, kad prie stalo sėdi ir nežinia kodėl spaudos konferencijoje atsidūręs berniukas. Staiga jis irgi nori tarti žodį.

„Raminkis, Mantai“, - jam sako pasitraukiantis direktorius. Vėliau, jau pasibaigus konferencijai, vaikas pratrūksta necenzūriniais žodžiais. Sunku suvokti, ką spaudos konferencijoje ir dar prie kalbančiųjų stalo veikia neįgalus berniukas.

DELFI žurnalistai atkreipia dėmesį, kad du neįgalūs žmonės pusvalandį stovi prie atidaryto lango ir niekam tai neužkliūna, nors vos prieš kelias dienas įvyko skaudi tragedija, kai būtent per langą iškrito vaikas.

„Jie yra ne vaikai“, - atrėžia Globos namų direktoriaus pavaduotojas Paulius Aukštikalnis. Vis dėlto jis atsistoja ir patraukia „ne vaikus“ nuo lango bei jį uždaro. Taip spaudos konferencija, kuri šį kartą buvo panašesnė į šunų pjautynes, baigiasi.

Akivaizdu, kad globos namuose vyksta didžiulė konfrontacija tarp L. Butkaus ir buvusio šios įstaigos darbuotojo Loreno Mišeikio, bei jų palaikymo komandų. Šis vyriškis noriai dalija interviu, demonstruoja fiksacinius diržus, pasakoja apie tikras ar tariamas L. Butkaus nuodėmes.

P. Aukštikalnis užsimena, kad L. Mišeikis yra „potencialus“ įtariamasis berniuko žūties byloje. Esą, prokurorams jau yra pateikta dar viena vienuolikmečio žūties versija.