Kaip BNS informavo ministro atstovas spaudai Tomas Beržinskas, S.Skvernelis į Lazdijus vyksta „reaguodamas į tragiškai pasibaigusį įvykį“ ir su pareigūnais aiškinsis situaciją.

Ketvirtadienį Druskininkų savivaldybės ribose VSAT pareigūnams persekiojant du įtariamų kontrabandininkų automobilius buvo panaudotas tarnybinis ginklas. Vieną iš automobilių pasieniečiams sulaikius Leipalingyje ant galinės sėdynės rastas sužeistasis ir vėliau mirė ligoninėje. Mašinoje, kuriame rastas žuvusysis, kontrabandinių cigarečių neaptikta.

Manoma, kad automobilis, kuriuo važiavo žuvęs asmuo, atliko žvalgybos ar kontrabandą gabenusio kito automobilio apsaugą. Pastarajamae buvo gabenama 15 tūkst. pakelių kontrabandinių baltarusiškų rūkalų.

Ketvirtadienį nustatyta, kad žuvusysis - pastaruoju metu Alytuje gyvenęs 18-metis Edgaras Balčius.

Alytaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas atlieka ikiteisminį tyrimą dėl neatsargaus gyvybės atėmimo, tyrimą dėl tarnybinį ginklą panaudojusio pareigūno veiksmų teisėtumo pradėjo ir VSAT.

Ketvirtadienį prezidentė Dalia Grybauskaitė pareiškė, jog ši tragedija parodo „nekokybišką mūsų pasienio funkcijų atlikimą“, o ginklo panaudojimas buvo „perteklinis“. Ji taip pat paragino, kad būtų atliktas „labai rimtas tyrimas dėl kaltės“.