„Manau, kad visi vilniečiai yra sunerimę dėl kvapo, kuris jaučiasi visame mieste nuo vakar vakaro. Ar tai pavojinga? Ar reikėtų uždaryti langus? Ar tai tiesiog dega durpynai?“, - nerimavo skaitytojai.

Aplinkos apsaugos agentūros Oro kokybės vertinimo skyriaus vedėjas Donatas Perkauskas pasidomėjo ir patikslino, kad šiuo metu Vilniuje kietųjų dalelių skaičius neviršija leistinų normų.

Tačiau, pasak jo, kvapą žmonės pajunta kur kas anksčiau, nei dalelės ima viršyti normą, ir, veikiausiai, jo šaltinis yra netoliese, tačiau dėl to nereikia jaudintis.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovai DELFI teigė, kad degėsių kvapas sostinėje jaučiamas jau nuo 4-5 val ryto. Ugniagesių teigimu, 20-40 km spinduliu aplink Vilnių gaisrų nėra, tad spėjama, jog naktį pasikeitė vėjo kryptis ir dūmų kvapas gali būti atpučiamas iš Baltarusijos.

DELFI primena, kad pastarąjį kartą dėl oro užterštumo Vilnius kentėjo praėjusį rudenį. Tuomet dėl šilto ir sauso rudens daugelį šalies miestų apgaubė smogas.

Aplinkos monitoringo duomenys rodo, kad 2013–2014 m. oro kokybė Lietuvos miestuose buvo blogesnė nei 2011–2012 m. Tiesa, ji išliko geresnė nei daugelyje ES šalių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (233)