Tačiau direktorius atsistatydinti neketina. Todėl Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos Teisės skyriui pavesta parengti dokumentus dėl laikinojo nušalinimo, kol vyksta tarnybinis ir ikiteisminis tyrimai.

ELTA primena, kad antradienį Kauno Vilijampolės socialinės globos namuose iš trečio aukšto iškrito 11 metų berniukas, kuris nuo sužalojimų Kauno klinikose mirė.

Įvykį tiria policija. Aiškinamasi, ar vaikas sąmoningai galėjo žengti lemtingą žingsnį, ar žuvo netyčia, neišlaikęs pusiausvyros. Neatmetama galimybė, kad mažametis galėjo būti tyčia išstumtas pro langą kitų auklėtinių.

Ištirti Vilijampolės socialinės globos namuose pro langą iškritusio vienuolikmečio žūtį sudaryta speciali komisija, o Socialinės apsaugos ir darbo ministerija po tyrimo žadėjo reikalauti įstaigos vadovo atsakomybės.

Tai jau ne pirmas incidentas Vilijampolės socialinės globos namuose, kuriuose gyvena vaikai iki 18 metų su proto negalia ar psichikos sutrikimais. Teisėsauga yra pradėjusi tyrimą dėl galimo smurto įstaigoje.