Budinti Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos sinoptikė Alva Nagelytė DELFI sakė, kad jau nuo vidurdienio vakarinėje šalies dalyje ims kilti vėjas, o vakare pasirodys pirmieji lietaus debesys.

Škvalo tikimybės neatmeta

„Šiandien diena šalyje dar bus karšta. Popietę temperatūra daugelyje šalies vietovių svyruos apie 29-30 laipsnių šilumos, tačiau artėjant frontui šiek tiek stiprės pietinių krypčių vėjas. Vietomis – iki pavojingos 15-16 metrų per sekundę ribos.

Kad bus škvalas, didelių galimybių nėra, bet fronto praėjimo metu dėl slėgio skirtumų vėjo stiprėjimas bus. 15 metrų per sekundę mes jau vadiname pavojinga riba, tačiau matyti, kad daugiausiai šiandien vėjas pūs apie 12-14 metrų per sekundę. Bus jaučiamas tolygus vėjo stiprėjimas, kuris piką pasieks maždaug apie 14-15 valandą“, – pasakojo sinoptikė.

Jos teigimu, lyti šiandien pirmiausiai turėtų pradėti vakarinėje šalies pusėje. Pirmasis lietus pasirodys apie 19-21 valandą.

„Priartėjus frontui lietaus debesys naktį apims didesnę Lietuvos dalį. Nakties metu perkūnijos galima tikėtis daugiau vidurio ir rytų Lietuvoje“, – aiškino ji.

Orai atvės

Kartu sinoptikė pasidalijo ir orų prognozėmis rytojaus dienai.

„Temperatūra paryčiais žemyn kris Vakarų Lietuvoje. Praslinkus lietui čia greičiau pradės giedrytis. Pjūryje numatoma, apie 13-14 laipsnių temperatūra, rytinėje šalies dalyje ji gali būti vienu ar dviem laipsniais aukštesnė“, – aiškino ji.

Pasak A. Nagelytės, rytojaus dieną kaupsis lietaus debesys. Oras bus debesuotas, bet su pragiedrėjimais.

„Trumpo, negausaus lietaus galimybė išlieka pajūryje ir šiauriniuose rajonuose. Dieną vyraus vakarinių krypčių vėjai, jie šiek tiek suksis į pietvakarius. Vėjai nebus stiprūs, vidutiniai. Oro temperatūra, lyginant su šiandien, kris 7 laipsniais. Pajūryje svyruos apie 19 laipsnių, kitur – tarp 20-23 laipsnių“, – sakė sinoptikė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (59)