Tarnybą batalione pradės 476 vaikinai ir 19 merginų. 20-30 metų amžiaus jaunuoliai prašymus pateikė savanoriškai, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Į batalioną šauktiniai savanoriai nuo pirmadienio ryto bus vežami iš visų šešių Regioninių karo prievolės ir komplektavimo skyrių Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje ir Alytuje.

Pirmąją atvykimo dieną jaunuoliams bus išduodamos uniformos ir ekipuotė. Kariai susipažins su daliniu ir tą pačią dieną įsikurs kareivinėse.

Pagal mokymų planą, pirmąsias aštuonias savaites šauktiniai dalyvaus baziniame kario kurse, kurio metu kariai lankys teorines paskaitas, mokysis rikiuotės ir karinio statuto, karinės taktikos, inžinerijos, topografijos, ryšių ir medicinos, susipažins su ginklais ir ryšio priemonėmis. Po to prasidės specialisto rengimo etapas. Šauktiniai bus mokomi veikti savo padalinio sudėtyje, atlikti jiems paskirtas užduotis. Kaip ir kituose kariniuose mokymuose, šauktiniai priesaiką Lietuvai duos po kelių savaičių nuo mokymų pradžios.

Anot ministerijos pranešimo, prieš priimant šauktinius Butigeidžio dragūnų batalione sutvarkytos gyvenamosios patalpos, įrengtos mokymo klasės, laisvalaikio zonos. Taip pat sukomplektuotas bataliono karių ir civilių darbuotojų personalas.

Dragūnų batalionui nuo rugpjūčio pradžios vadovauja majoras Viktoras Bagdonas.

Pirmuosius tarnybą pradėjusius šauktinius pasveikins prezidentė Dalia Grybauskaitė, krašto apsaugos ministras Juozas Olekas, Lietuvos kariuomenės vadas generolas leitenantas Jonas Vytautas Žukas.

Šauktiniai grąžinti, siekiant užpildyti kariuomenės dalinius ir parengti rezervą. Šiemet planuojama į privalomąją karo tarnybą iš viso pašaukti 3 tūkst. jaunuolių. Dauguma jų tarnauti atvyks savanoriškai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (213)