Kaip DELFI informavo Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Kristina Janulevičienė, šeštadienio vakarą nukentėję sutuoktiniai į policiją kreipėsi tik pirmadienį. Medžiotojai policijoje nurodė, kad Alovės seniūnijoje vykusios šventės metu, apie 20 val., be jokios priežasties, kilusio konflikto metu juos sumušė iš matymo pažįstamas asmuo.

Nukentėjusieji apžiūrėti Alytaus apskrities ligoninės priėmimo skyriuje. 50-ties vyrui nustatytas galvos sumušimas, nosies sienelės lūžis, įtariamas kairės akiduobės sienelės lūžis. 44-erių moteriai diagnozuotas nosies kaulų lūžis bei nosies žaizda.

Nors nukentėjusieji nurodė juos sumušusį asmenį, šiam įtarimai kol kas nėra pareikšti – laukiama medikų išvados, ketinama į apklausą kviesti nukentėjusius. Kol kas neaišku, ar šventės metu blaivūs buvo patys nukentėjusieji.

DELFI šaltinių duomenimis, medžiotojų klubo „Varčia“ narys žiauriai sumušė šeimą, priklausančią klubui „Dušnionys“. Kad muštynės vyko medžiotojų šventėje, policijos suvestinėje nebuvo nurodyta.

Minėtoje šventėje dalyvavo ir Alytaus apskrities policijos vadovas Česlovas Mulma bei Lietuvos medžiotojų ir žvejų draugijos pirmininkas, Seimo narys socialdemokratas, prisiekęs medžiotojas Bronius Bradauskas.

Č. Mulma DELFI patvirtino dalyvavęs medžiotojų sąskrydyje, tačiau čia pabuvęs vos valandą ir po atidarymo, apie 11 val., išvykęs. Jis aiškino muštynių nematęs ir jomis nesidomėjęs – esą tokių muštynių Alytuje aibė, apie jas sužinojęs tik iš suvestinės. Policijos vadovas sakė, kad dėl šio įvykio atliekamas ikiteisminis tyrimas.

B. Bradauskas penktadienį į telefono skambučius neatsakė. Šventės dalyvių teigimus, B. Bradauskas, pasakęs sveikinimo kalbą, iš šventės irgi išvyko dar priešpiet.

Buitis – ne draugijos reikalas

„Nieko nevyko, mūsų šventė apie 16 val. baigėsi ir išsiskirstėme, o ką daro prie ežero likę žmonės, mes nieko pasakyti negalime. Prie ežero buvo poilsiautojų, ne vien medžiotojų, tikrai niekuo negaliu padėti, o pletkų nenešioju, girdėjau tokį dalyką, kad klubas su klubu susimušė, bet klubų jau nebuvo, jie buvo namo išvažiavę“, – sakė Alytaus medžiotojų ir žvejų draugijos valdybos pirmininkas, medžioklės žinovas žuvininkas Evaldas Dainauskas.

Pasak E. Dainausko, medžiotojai iš šventės išsiskirstė nuleidę vėliavą, o tai, kas vyksta buityje – ne jų reikalas. „Būna vestuvės savaitę ir būna vieną vakarą, ką aš galiu padaryti, jeigu žmogus norėjo kažkur likti pasimaudyti, ar mums reikėjo iš ten išvaryti?“, – į klausimą, ar galėjo medžiotojai susimušti nusprendę pratęsti šventę, atsakė E. Dainauskas. Jo teigimu, draugijai priklauso per 500 medžiotojų ir kas vyksta buityje organizacijos nedomina.