Liberalų sąjūdžio partijos Etikos komisija dėl viešų P. Ulecko pasisakymų skyrė jam įspėjimą. P. Ulecko taip pat paprašyta viešai atsiprašyti LGBT bendruomenės už išsakytus žodžius. Be to, Liberalų Sąjūdžio Etikos komisija nusprendė, kad jei panašūs atvejai pasikartos, galimas P. Ulecko šalinimas iš partijos.

„Ir toliau manau, kad P. Ulecko pasisakymai niekaip nesuderinami su liberalų vertybėmis ir yra nepriimtini save bei aplinkinius gerbiantiems žmonėms. Norėtųsi, kad ateityje tokių situacijų su partijos nariais nebūtų ir jie suprastų, kad tapdami liberalios organizacijos nariais savanoriškai įsipareigoja laikytis tam tikrų kultūros ir etikos standartų. Žinoma, jokios Etikos komisijos per prievartą tų normų neįdiegs – tai yra kiekvieno žmogaus sąžinės ir pagarbos klausimas“, – DELFI sakė Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eligijus Masiulis.

DELFI primena, kad P. Uleckas prisišnekėjo liepos pradžioje, kada LGL į atsiųstą naujienlaiškį atsakė „Iškrypėliškų šlykštynių nesiuntinėti. Aš ne pedikas“. Už tokią retoriką jį iškart parmerkė liberalų vadovai, tačiau pats P. Uleckas savo žodžiuose nieko bloga nematė ir prašė „nelįsti į jo kelnes“.

Pastaraisiais mėnesiais Liberalų sąjūdis turėjo aiškintis dėl partijos ar frakcijos narių veiksmų. Liberalų sąjūdžio sąskrydyje tauragiškiai apkaltinti besilinksminę spardydami palapines, tuo metu liberalų frakcijoje dirbantis Vilniaus miesto tarybos nario Markas Adamas Haroldas po keiksmažodžių feisbuke pašalintas iš frakcijos.