Dokumente nurodoma, kad šio žmogaus gimimo vieta yra Krymas, Rusija. Tačiau tuo metu net nebuvo įvykęs pasaulyje nepripažįstamas „referendumas“.

Lietuvos užsienio reikalų ministerija rašo, kad Lietuva tokio paso negali priimti ir suteikti jo turėtojui konsulinių paslaugų, nes, kaip žinia, Lietuva nepripažįsta Krymo aneksijos.

„Rusijos pilietis kreipėsi į ambasadą Kaliningrade prašydamas supaprastinto tranzito dokumento. Tačiau pamatę pasą mes atsisakėme išduoti tokį dokumentą, nes pagal Europos Sąjungos teisę atsisakymas yra motyvuotas, jei kyla abejonių dėl pateikiamo dokumento autentiškumo arba turinio teisingumo", - DELFI sakė ministerijos atstovas Kęstutis Vaškelevičius.


Tuo metu, kai išduotas šis pasas, visoje Ukrainoje vyko protestai dėl tuometinio prezidento Viktoro Janukovyčiaus sprendimo nepasirašyti Asociacijos ir laisvosios prekybos susitarimo su Europos Sąjunga. 

Savo sprendimą jis paskelbė 2013 m. lapkričio 21 d. Apie Krymo okupaciją ir aneksiją bent jau viešumoje dar nebuvo nė užuominų. 

2013 m. gruodžio 1 d. į Maidaną susirinko apie 300 tūkst. protestuotojų, kurie užėmė miesto Rotušę.

2013 m. gruodžio 17 d. Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas paskelbė apie planus nupirkti apie 15 mlrd. dolerių vertės Ukrainos vyriausybės vertybinių popierių ir sumažinti gamtinių dujų kainą.

Kijeve visą tą laiką vyko kruvini saugumo pajėgų ir protestuotojų susidūrimai.

2014 m. vasario 20 d. Kijeve įvyko beprecedentis kraujo praliejimas: per 48 valandas nužudyta mažiausiai 88 žmonės. Filmuota medžiaga užfiksavo snaiperius, šaudančius į protestuotojus nuo stogų.

2014 m. vasario 22 d. Ukrainos Aukščiausioji Rada nušalino V. Janukovyčių nuo prezidento pareigų, kitą dieną Kryme susirinko prorusiški protestuotojai.

Nuo to laiko įvykiai Kryme vystėsi žaibišku greičiu: vasario pabaigoje prorusiški kovotojai užėmė vyriausybinius pastatus Kryme, nepažymėtomis uniformomis vilkintys Rusijos kariai – Simferopolio oro uostą, Sevastopolio karinį aerodromą.

2014 m. kovo 6 d. Krymo parlamentas balsavo už prisijungimą prie Rusijos.

2014 m. kovo 16 d. Kryme įvyko vadinamasis „referendumas“, kuriame 95 proc. gyventojų esą pasisakė už prisijungimą prie Rusijos.