Pasak Almanto, Rima paviešino tik vieną „medalio pusę“, iškeldama pačius juodžiausius momentus ir nutylėdama tiesą apie save – kad susirado kitą vyrą, kuris pildė visas jos svajones, apibėrė komplimentais ir kelionėmis, beveik ant rankų nešiojo.

„Valandinių pokalbių telefonu net nebeslėpė. Tai jau antras kartas, kai būdama santuokoje su manimi ji susirado kitą vyrą. Mačiau, kad tikrai nieko gero iš to nebebus. Tas vyras turtingas psichologas, kuris irgi plauna smegenis, kaip kiti. Skirtumas, kad jis – diplomuotas žmogus, nors vis viena negali gyvenimo susitvarkyti savo metodikomis, skirtingai nuo Liudo ir Ryčio, kurie gyvena harmoningai ir vidinėje ramybėje“, – konstatavo Almantas.

Pasak DELFI pašnekovo, jis žmonai atleisdavo neištikimybę su kitais vyrais, bet jam taip nebetiko.

„Jai reikalingas likau tik dėl to, kad išlaikyčiau su dukra nedirbančią ir dirbti nenorinčią. Labai patogu. Kai išvykau pas Liudą, ji supyko, kad nebebus tiek pinigų, todėl papasakojo daug sutirštintų dalykų“, – konstatavo vyras.

Kaip teigė Almantas, jis vis tiek labai myli dukrą ir žmoną, kad ir kokia neištikima ji buvo, yra: „Esu dėkingas jai už viską. Mes oficialiai neišsiskyrėm, o pinigų didžiąją dalį, kurią gaunu pragyvenimui iš Liudo, atiduodu jai, kad gyventų ramiau. Dirbu tikrai ne už maistą, kaip rašo“.

Almantas su Liudu sutaręs, kad šis duos pakankamai pinigų Almanto buvusiai žmonai ir vaikui išlaikyti bei jo paties būtiniausiems poreikiams padengti. „Gera draugiškai padėti draugui ir dalytis patirtimis. Vienas daugiau išmano statybose, kitas – laimingam gyvenimo kelyje“, – lygino vyras.

290 eurų per mėnesį trijų metų vaikui išlaikyti, jo nuomone, pakankami pinigai, kuriuos duoda, kai butas nemokamas. „O jai dar mažai todėl, kad yra įpratusi gauti daugiau ir gyventi patogiai, nedirbdama nuolatinio darbo. Už butą nuomos tikrai niekas neima, tik buvo toks pasiūlymas susimokėti, kadangi ji ten gyvena ir dažnai net ne viena“, – atkreipė dėmesį Rimos sutuoktinis.

Save jis vadina „šiai dienai labai adekvačiu“, blaiviai pasirinkusiu savo kelią. „Leidžiu kitam vyrui pildyti jos svajones, nes man buvo depresijos nuo jos nuolatinių reikalavimų, o jam įkvėpimas... Tiek Liudas, tiek Rytis nuostabūs žmonės. Kurie su jais bendravo, žino. Net pati Rima pripažino, kad dabar turiu labai daug vidinės ramybės, kurią skleidžiu“, – atkreipė dėmesį Almantas.

Per Liudą ir Rytį vyras džiaugėsi atradęs kelią į laimę ir vidinę ramybę: „Džiaugiuosi, kad pagaliau po visų kursų stabiliai stoviu ant žemės, pasveikau, vėl kvėpuoju gyvenimu, tvirtai matydamas realybę, kai nereikia nei jokių vaistų, nei ligoninių, kai gyvenimas vėl džiugus ir harmoningas“.

Vyro žodžiais, dabartis jį įkvepia naujam etapui: kurti dar darnesnius santykius, dar laimingesnę, harmoningesnę šeimą, ir dalintis atrasta meile bei ramybe su kitais.

„Galiu tik dėkoti Dievui ir gyvenimui, kad radau emocijų paleidimo techniką, o pavadinimas „sekta“ neturi nieko bendro, kas vyksta mūsų širdyse ir gyvenimuose“, – pabrėžė jis.

Almanto akimis, situacija kur kas paprastesnė, nei papasakojo DELFI jo žmona. Su geru draugu bendraminčiu jis tiesiog stato sodybą su namu ir susirinkimų sale artimiems draugams ir bendraminčiams, kar būtų kur susitikti pasimelsti, pamedituoti ar panašiai praleisti laiką.

„Tiesiog nuoširdžiai padedu jam kuo galiu, nes turiu tokios statybos patirties, o veikla gryname ore kur kas malonesnė nei tvankiame staklyne. Rytis yra Rimos buvęs vyras, todėl yra didelių neišspręstų jų tarpusavio problemų, nuoskaudų, noro pažeminti viešai ir atkeršyti. Taip pat turiu pastebėti, kad nediplomuoti Liudas ir Rytis taikydami savo metodikas ir dirbdami su savimi gyvena nepalyginamai harmoningiau, nei paprasti psichologai, kaip, pvz., žmogus, su kuriuo Rima šiuo metu draugauja“, – pastebėjo Almantas.