Neoficialiais duomenimis, Liberalų sąjūdį vienaip ar kitaip gali paremti Kauno mero, verslininko Visvaldo Matijošaičio judėjimas „Vieningas Kaunas“. Apie tai kalbėta iškart po savivaldos rinkimų.

Bet pats V. Matijošaitis Seimo rinkimuose dalyvauti neketina.

„Mane žmonės išrinko meru ir aš pats į jokius rinkimus neisiu“, - sakė V. Matijošaitis.

Tačiau, neoficialiais duomenimis, „Vieningas Kaunas“ neprieštarautų bendradarbiauti su Liberalų sąjūdžiu keliant kandidatus vienmandatėse rinkimų apygardose. Iš „Vieningo Kauno“ gretų Seimo rinkimuose dalyvauti, kaip kalbama, norėtų dabartinis vicemeras Povilas Mačiulis.

Kaune iš viso yra Šilainių, Aleksoto-Vilijampolės, Centro, Žaliakalnio, Kalniečių, Dainavos, Pramonės, Panemunės apygardos, taip pat Kauno-Kėdainių ir Kauno kaimiškoji apygardos.

2012 m. Seimo rinkimuose šiose apygardose labiau sekėsi vien tik konservatoriams: jie laimėjo visose išvardintose apygardose, išskyrus Kauno-Kėdainių, kur pergalę šventę socialdemokratų atstovė.

Taigi liberalai 2016 m. Seimo rinkimuose bandys žaisti „Vieningo Kauno“ parama kandidatams. „Vieningas Kaunas“ kaip tik yra sudaręs koaliciją Kaune su liberalais ir socialdemokratais.

„Galima, aš šitomis temomis visai nekalbėsiu, nes su didžiąja politika neplanuoju susieti savo gyvenimo?“ - į klausimą, ar „Vieningas Kaunas“ bendradarbiautų su liberalais keliant kandidatus vienmandatėse, atsakė V. Matijošaitis.

Kur pasuks S. Skvernelis?

Su liberalų vardu siejamas ir vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis, nors į Algirdo Butkevičiaus vadovaujamą vyriausybę jį delegavo partija „Tvarka ir teisingumas“.

Neoficialiai kalbama, kad ministras turi politinių ambicijų, kurias geriausiai atitiktų būtent Liberalų sąjūdis.

„Šiaip jeigu realiai, tai jau viskas sutarta“, - DELFI sakė savo pavardės minėti nenorėjęs politikas, pabrėždamas, kad susitarimas su S. Skverneliu eina per Vitalijaus Gailiaus liniją.

Pasak pašnekovo, S. Skverneliui gali atitekti vienmandatė rinkimų apygarda, tačiau dėl to nėra visiškai sutarta. Politikas pripažįsta girdėjęs ir apie S. Skvernelio kalbas su socialdemokratais.

Kitas S. Skvernelį pažįstantis asmuo pasakoja, kad ministras veikiausiai mąsto apie bendradarbiavimą su liberalais, tačiau rinkimuose galbūt galėtų dalyvauti ir kaip savarankiškai save išsikėlęs asmuo.

„Greičiausiai eis su liberalais, bet galimas variantas, kad jis dalyvaus rinkimuose savarankiškai ir paskui žiūrės, su kuo eiti“, - DELFI sakė pašnekovas.

Šaltinių teigimu, S. Skvernelis veikiausiai svarstytų ir konservatorių kvietimą, jei tokio sulauktų. Su kai kuriais socialdemokratais jo santykiai irgi neblogi.

Pats S. Skvernelis piktinasi, kad kalbos apie rinkimus prasidėjo taip anksti. Jo teigimu, kai rinkimų kampanija pradedama taip anksti, nebelieka laiko realiam darbui. „Man labai gaila, kad rinkimai prasidėjo taip anksti ir nudirbti rimtus darbus tampa komplikuota“, - sakė ministras.

Tačiau S. Skvernelis neneigia turintis politinių ambicijų, tik sako, kad postas dėl posto jo nedomina – jį domina galimybės įgyvendinti išsikeltus tikslus.

„Aš irgi girdėjau įvairiausių gandų. Bet aš sakau: tikslas – nėra būti Seimo nariu, tikslas yra nuveikti ką nors prasmingo. Jei aš matysiu, kad yra žmonų, kurie mąsto panašiai, ir jų tikslas yra ne lovys, bet sprendimai valstybei, jos žmonėms, tada, jei mane pakvies, aš prie tokių žmonų ir prisišliesiu. Jeigu ne – aš galbūt ir niekur nedalyvausiu“, - sakė S. Skvernelis.

Tačiau politikas pripažino, kad nenorėtų patekti į Seimą vienas ir vegetuoti be komandos.