Laikinosios sostinės meras apskritai neturi paskyrų socialiniuose tinkluose ir neketina jų kurti. V. Matijošaičio atsakymas paprastas – tam jis neturi laiko.

Aktyvūs Vilniaus ir uostamiesčio merai

Vilniaus meras Remigijus Šimašius socialiniame tinkle „Facebook“ turi daugiau nei 3 tūkst. draugų ir net 36 tūkst. sekėjų.

Sostinės vadovas savo paskyroje dalijasi tiek darbo, tiek asmeninio gyvenimo akimirkomis. R. Šimašius nevengia kelti ir savo vaikų nuotraukų.

„Šeimos vyrai pradeda tradicinį žygį“, - po nuotrauka su sūnumi rašo R. Šimašius, kuris įrašą socialiniame tinkle palieka kone kasdien, o kartais ir ne po vieną.

Kiek kuklesni Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko „rodikliai“ „Facebooke“.

Nors uostamiesčio meras socialiniame tinkle turi net 5 tūkst. draugų, tačiau jo sekėjų minia kur kas mažesnė - „tik“ beveik 3 tūkst. žmonių.

Klaipėdos vadovas taip pat nevengia talpinti asmeninės informacijos. V. Grubliausko paskyroje yra nemažai ir jo žmonos Ingos Grubliauskienės nuotraukų.

Išimtis – Kaunas

Tuo tarpu iš didžiųjų miestų išsiskiria Kaunas. V. Matijošaitis apskritai neturi paskyros „Facebooke“. Yra sukurta paskyra vokiečių kalba, kurioje pristatomas V. Matijošaitis kaip politikas. Tačiau šį politiką „mėgsta“ tik kiek daugiau nei 300 žmonių.

Pristatydamas pirmųjų 100 dienų darbus V. Matijošaitis neslėpė, kad net neketina aktyviau bendrauti su rinkėjais socialiniuose tinkluose.

„Aš tam neturiu laiko“, - sako V. Matijošaitis. Kauno meras teigė nematantis tikslo susikurti paskyrą, jei ją administruotų kitas žmogus.

V. Matijošaičio priešingybė – buvęs Kauno meras Andrius Kupčinskas. Konservatorius itin aktyvus socialiniuose tinkluose - „Facebooke“ jis turi 5 tūkst. draugų ir 3 tūkst. sekėjų.