Televizijos reportaže pasakojama, kad savivaldybės transportu ir vairuotojų paslaugomis ne darbo metu galimai naudojosi V. Vigelis, savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėjas Antanas Lašinskas, žymios politikės Kazimiros Prunskienės sūnus Vaidotas Prunskus ir kiti Švenčionių rajono politikai. Teigiama, kad per tokias išvykas buvo apgadintas ir savivaldybės automobilis. 

Kaip įtariama, vienas iš kelionių dalyvių sugebėjo automobilyje netgi iššauti iš medžioklinio ginklo. Skaičiuojama, kad žala viršija tūkstantį eurų.

Naujoji Švenčionių rajono valdžia dėl to kreipėsi į Generalinę prokuratūrą.

Pasak Švenčionių rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo Arūno Čenkaus, kiti savivaldybės darbuotojai, kurie darbo metu naudojosi šiuo transportu, dar porą mėnesių po įvykio automobilyje jautė parako kvapą. „Tuo metu jie tikrai bijojo, gal buvo prigąsdinti, todėl nesikreipė niekur. Atėjus naujai valdžiai mes to nenuslėpėme ir kreipėmės į teisėsaugą“, – TV3 „Žinioms“ sakė A. Čenkus.

Švenčionių rajono savivaldybės vairuotojas sakė, kad pats Socialinės paramos skyriaus vedėjas A. Lašinskas prisipažino apie incidentą. Jis taip pat savo lėšomis sutvarkė transporto priemonę. Tačiau telefonu jis jau nebenorėjo prisiminti šios istorijos, tikino, kad su tarnybine mašina važinėja labai retai.

Tačiau savivaldybės darbuotojai sako, kad darbo metu tekdavo vežioti politikus ir administracijos darbuotojus asmeniniais reikalais. 

V. Vigelio TV3 „Žinioms“ antradienį sutikti ir pakalbinti nepavyko, politikas neatsiliepė ir telefonu.

DELFI primena, kad V. Vigelis pateko į skandalą, kai 2011 metų galbūt neblaivus buvo Varšuvoje išlaipintas iš lėktuvo. Vyriausioji tarnybinės etikos komisija yra paskelbusi, kad jis yra supainiojęs viešuosius ir privačius interesus.

V. Vigelis į kultūros viceministro pareigas buvo paskirtas liepos 2 dieną. Jis poste pakeitė Agnetą Lobačevskytę, kuri paskirta lygių galimybių kontroliere.