„Nenoriu būti kliūtimi ministerijai tęsti pradėtus darbus, taip pat nenoriu tapti politinių intrigų įrankiu, kuris griautų pasitikėjimą mane delegavusia partija ar į pareigas skyrusiu ministru, todėl jaučiu pareigą pasitraukti iš užimamų pareigų“, - pranešime cituojamas V.Vigelis.

Kultūros ministras Šarūnas Birutis teigia, kad antradienį patenkins viceministro prašymą. Pasak ministro, toks V.Vigelio žingsnis yra garbingas.

V.Vigelis atsistatydino praėjus dienai po to, kai premjeras Algirdas Butkevičius pirmadienį nurodė Š.Biručiui per šią savaitę atleisti viceministrą, kuris buvo paskirtas į pareigas nesuderinus jo kandidatūros. Pasak Vyriausybės vadovo, jis neatitinka moralės reikalavimų.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė teigė, kad V.Vigelio paskyrimas kultūros viceministru rodo neatsakingą Darbo partijos požiūrį į kompetenciją ir skaidrumą.

Šis politikas pateko į skandalą, kai 2011 metų galbūt neblaivus buvo Varšuvoje išlaipintas iš lėktuvo. Vyriausioji tarnybinės etikos komisija yra paskelbusi, kad jis yra supainiojęs viešuosius ir privačius interesus.

V.Vigelis į pareigas paskirtas liepos 2 dieną. Jis poste pakeitė Agnetą Lobačevskytę, kuri paskirta lygių galimybių kontroliere.

Valentinas Mazuronis
V. Mazuronis: V. Vigelio atsistatydinimą lėmė nepalanki politinė diskusija

Kultūros viceministro Vytauto Vigelio sprendimą atsistatydinti lėmė nepalanki politinė diskusija ir neigiama visuomenės nuomonė, sako Darbo partijos pirmininkas Valentinas Mazuronis.

Jis pasveikino V.Vigelio sprendimą trauktis.

„Aš manau, kad V.Vigelis gali ir galėjo dirbti šiose pareigose, bet manau, kad susidariusioje situacijoje, kada politikoje susidaro diskusija iš nepalankios pusės ir dar tam tikra neigiama visuomenės nuomonė, tai aš manau, kad jo žingsnis teisingas“, - BNS antradienį sakė V.Mazuronis.

„Darbiečių“ lyderio teigimu, V.Vigelio sprendimas atsistatydinti buvo savarankiškas. Jis teigė nežinąs, kada Darbo partija apsispręs, kas turėtų pakeisti kultūros viceministrą pareigose.

A. Butkevičius: tai liudija, kad su koalicijos partneriais galima susitarti

Algirdas Butkevičius
Kultūros viceministro V. Vigelio atsistatydinimas liudija, kad su koalicijos partneriais galima susitarti dėl reikalingų sprendimų, teigia premjeras Algirdas Butkevičius.

„Džiaugiuosi, kad su naujuoju Darbo partijos pirmininku Valentinu Mazuroniu ir kultūros ministru Šarūnu Biručiu pavyko greitai išspręsti kilusią problemą. Tai liudija, kad su koalicijos partneriais galime rasti reikalingus sprendimus“, - antradienį sakė A.Butkevičius. Jo komentarą BNS perdavė atstovė spaudai Rita Grumadaitė.