„Konkretus paskutinis atvejis – vėl beprecedentis, kada ministras yra gavęs iš teisėsaugos institucijų dėl pono V. Vigelio reputacijos informaciją - ir jis vis vien buvo paskirtas. Tai išties rodo šios partijos kadrų politikos ir neskaidrumą, ir neatsakingumą. Manau, kad toks žmogus neturėjo būti paskirtas iš pat pradžių“, – žurnalistams antradienį sakė šalies vadovė.

D. Grybauskaitė aiškino, kad informaciją dėl V. Vigelio reputacijos yra gavę visi, be to, ji buvo skelbta viešojoje erdvėje: tris kartus politikas Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos buvo pripažintas supainiojęs viešuosius ir privačius interesus. Pasak prezidentės, aiškinti, kad kažkas kažko negavo ar nesuprato, nereikėtų.

„Tai rodo Darbo partijos neatsakingą požiūrį į kvalifikaciją, kompetenciją ir skaidrumą“, – kalbėjo D. Grybauskaitė.

Prezidentės teigimu, premjeras Algirdas Butkevičius reaguoja principingai ir griežtai. Ji sakė šiuo atveju palaikanti premjero poziciją.

Šalies vadovė taip pat nesureikšmina Darbo partijos grasinimų palikti valdančiąją koaliciją: „Aš manau, kad mes matome priešrinkiminio šantažo situaciją, kada viena ar kita koalicijoje dalyvaujanti politinė jėga mėgina šantažuoti kitą. Manau, kad likus metams galima dirbti bet kokioje sudėtyje ir sėkmingai baigti šią kadenciją“.

DELFI primena, kad A. Butkevičius pirmadienį pareiškė kultūros ministrui „darbiečiui“ Šarūnui Biručiui nurodęs per šią savaitę atleisti viceministrą V. Vigelį, kuris buvo paskirtas į pareigas nesuderinus kandidatūros. Pasak Vyriausybės vadovo, jis neatitinka moralės reikalavimų.

Šis politikas pateko į skandalą, kai 2011 metų galbūt neblaivus buvo Varšuvoje išlaipintas iš lėktuvo. Vyriausioji tarnybinės etikos komisija yra paskelbusi, kad jis yra supainiojęs viešuosius ir privačius interesus.

V. Vigelis į pareigas paskirtas liepos 2 dieną. Jis poste pakeitė Agnetą Lobačevskytę, kuri paskirta lygių galimybių kontroliere. Š.Birutį ir V.Vigelį į pareigas delegavo Darbo partija.