„Nežinau“, - BNS sakė jis, paklaustas, ar V.Vigelis toliau eis kultūros viceministro pareigas.

Paklaustas, kuo Darbo partija pakeistų ministrą Šarūną Birutį, V.Mazuronis teigė, jog „jokie kadriniai klausimai“ kol kas nesvarstomi. Premjeras anksčiau paskelbė, kad jei V.Vigelis nebus atleistas per savaitę, grėsmė netekti pareigų kils pačiam kultūros ministrui.

Paprašytas pakomentuoti žiniasklaidoje pasirodžiusią informaciją, neva jis grasinęs premjerui, jog Darbo partija trauksis iš valdančiosios daugumos, V.Mazuronis sakė, kad su premjeru sutarta „ieškoti sutarimų“.

„Mes pasikeitėme nuomonėmis su premjeru, pasikalbėjome. Išsiskyrėme sutarę, kad reikia tartis ir ieškoti sutarimų, nes artėja rinkimai, situacija sudėtinga“, - sakė Darbo partijos pirmininkas.

V. Vigelio likimas priklausys nuo partijos sprendimo

„Nei ant skydo, nei su skydu, o savomis kojomis išėjau iš Vyriausybės rūmų,“ – LRT portalui juokavo V. Mazuronis po susitikimo su premjeru.

Darbo partijos vedlys tvirtino, jog apie traukimąsi iš koalicijos šiuo metu negali būti jokių kalbų ir patikino, jog V. Vigelio likimas priklausys tik nuo partijos sprendimo: „Jei matysime, kad reikia priimti kokį nors sprendimą, tai priimsime, jei ne – nepriimsime“.

Pasak V. Mazuronio, jokių juridinių kliūčių V. Vigeliui dirbti kultūros viceministru šiuo metu nėra, tačiau , „viską pasvėrus,  gali tekti priimti protingus sprendimus“.

„Džiaugiamės, kad visuomenė ir žiniasklaida mums padeda įvertinti susidariusią situaciją,“ – diplomatiškai kalbėjo  V. Mazuronis.   

Turėdamas ne vienerių metų veiklos politikoje patirtį, jis atkreipė dėmesį, kad V. Vigelio veikla vertinama „su neigiamu atspalviu“, o politikoje reikia pasverti viską.

„Su premjeru sutarėme, kad valdančioje koalicijoje reikia kuo daugiau komunikuoti, kuo daugiau tartis ir veikti visiems, kaip lygiaverčiams partneriams,“ – su taikdariškomis  gaidomis balse  pasakojo apie susitikimą su Vyriausybės vadovu V. Mazuronis. 

Premjeras A.Butkevičius anksčiau pareiškė, kad buvęs Švenčionių rajono meras V.Vigelis neatitinka moralės reikalavimų.

Politikas pateko į skandalą, kai 2011 metų galbūt neblaivus buvo Varšuvoje išlaipintas iš lėktuvo. Vyriausioji tarnybinės etikos komisija yra paskelbusi, kad jis yra supainiojęs viešuosius ir privačius interesus.

V.Vigelis į pareigas paskirtas liepos 2 dieną. Jis poste pakeitė Agnetą Lobačevskytę, kuri paskirta lygių galimybių kontroliere.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (154)