„Taip, tą ne kartą esu sakęs, turiu tam tikrų nepatikrintų duomenų, kur kada ir kaip buvo kuriamas planas“, - į žurnalistų klausimą, ar jis bylos inspiravimu kaltina P.Urbšį, po teismo posėdžio atsakė V.Matuzas.

Pasak išteisintojo, šis nuosprendis dar kartą įrodo, kad tai, ką jis sakė iš pradžių.

„Tai yra, kas prasidėjo priešrinkiminiame etape dėl Panevėžio miesto, dėl Lietuvos, tai vyko viskas gi vieno žmogaus, kaip sakant, galvoje, naudojantis jam, mano giliu įsitikinimu, tuometine padėtimi. Dėl to šiandien turim tokį rezultatą“, - sakė V.Matuzas. Jis pripažino, kad tikėjosi išteisinamojo nuosprendžio.

Seimo narys P.Urbšys savo ruožtu suabejojo teismų sprendimų pagrįstumu.

„Žinant tai, kaip pas mus išplitusi politinė korupcija ir vertinant jos mastą, tai pastarieji teismo sprendimai nestebina - konservatorių nario A.Čepononio (Radviliškio mero Antano Čepononio - BNS) grąžinimas į mero pareigas, po A.Matuzo išteisinimo lieka neatsakyti klausimai. Vis dėlto byloje dėl Matuzo buvo pakankamai surinkta duomenų, kad ne E.Babenskas tiesiogiai vadovavo fondui, o V.Matuzas. Būtent jis nurodydavo, kam, kokias sumas išgryninti“, - BNS teigė parlamentaras.

Jis sakė, jog „ne paslaptis, kad perkami konkretūs Seimo narių balsai“.

Buvęs Panevėžio STT vadovas P. Urbšys 2012 metais dalyvavo Seimo rinkimuose ir buvo išrinktas į parlamentą, nurungęs V.Matuzą.