Lentą su bareljefu penktadienio vakarą atidengė Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė, pranešė Seimo Ryšių su visuomene skyrius. Atidengdama lentą parlamento vadovė sakė, kad monsinjoras A.Svarinskas „buvo tikras Lietuvos patriotas ir dvasinis lyderis, besąlygiškai tarnavęs Dievui, Tėvynei, savo artimui ir tiesai“.

„Visi jį pažinojusieji teigia, kad ši pažintis buvusi likimo dovana. Monsinjoras Alfonsas Svarinskas buvo Autoritetas, Mokytojas, Vedlys. Savo pavyzdžiu jis atvėrė tarnystės kitiems, dvasios kuklumo, tikėjimo žmoniškumu galią ir iš jos kylančią žmogaus stiprybę. Jis visada rasdavo, už ką pabarti ir už ką pagirti“, – pranešime spaudai cituojama L.Graužinienė.

Pasak parlamento vadovės, tokių žmonių kaip monsinjoras dėka Lietuva atlaikė 50 metų okupaciją ir buvo atkurta Lietuvos nepriklausomybė. L.Graužinienė palinkėjo, kad šviesus monsinjoro A,Svarinsko atminimas ir nuveikti darbai būtų tinkamai įvertinti ir perduoti ateities kartoms.

Memorialinė lenta atidengta Vilniuje ant Odminių gatvėje 10 numeriu pažymėto pastato, kuriame iki pat mirties gyveno monsinjoras A.Svarinskas. Lentos autorė – skulptorė Daliutė Ona Matulaitė.

A.Svarinskas palaidotas Ukmergės rajone, Dukstynos partizanų kapinėse.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (303)