Ketvirtadienį Darbo partijos valdyba nusprendė nepritarti Graikijos gelbėjimo planui, kol nebus sušaukta neeilinė Politinė taryba ir klausimas nebus aptartas tarp visų koalicijos partnerių.

„Graikijos pensijos ir atlyginimai šiandien yra daug didesni nei Lietuvos. Ar tikrai siūlomas pagalbos paketas padės kelia labai daug abejonių. Kadangi tai finansiškai liečia ir Lietuvos valstybę, klausimas turi būti aptartas daug plačiau ir aiškiau tarp visų valdančios koalicijos partnerių“, – pranešime spaudai cituojamas Darbo partijos pirmininkas Valentinas Mazuronis.

Valdyba Darbo partijos deleguotus ministrus įpareigojo nepritarti Vyriausybėje svarstomam Graikijos gelbėjimo planui.

Vyriausybė pasitarime turėtų būti svarstoma, ar pritarti euro zonos, kuriai priklauso ir Lietuva, valstybių ir Graikijos derybų pradžiai dėl naujos finansinės paramos šiai šaliai.

Finansų ministras Rimantas Šadžius trečiadienį Seime žurnalistams teigė, jog jeigu Graikijos parlamentas patvirtins sutartas su euro zona taupymo priemones, Lietuvos Vyriausybė galėtų pritarti deryboms su Atėnais dėl finansinės pagalbos iš Europos stabilumo mechanizmo (ESM), į kurį Lietuva jau yra pervedusi 65,44 mln. eurų, o iš viso per penkerius metus į jį perves 327,2 mln. eurų.

Vyriausybės pasitarimą sušaukė susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius, kuris pavaduoja atostogaujantį premjerą. Pasitarimui pirmininkaus R.Šadžius.

Premjeras: Darbo partija neįsigilinusi, ką svarstys Vyriausybė

 Darbo partijai pareiškus, kad jos deleguoti ministrai nepritars Graikijos gelbėjimo planui ir paraginus surengti valdančiosios koalicijos susitikimą, premjeras pareiškė, jog „darbiečiai“ tikriausiai yra neįsigilinę į problemą. Algirdas Butkevičiaus sako, kad dėl to Vyriausybės pasitarimas ketvirtadienį nebus atšauktas.

Algirdas Butkevičius
„Arba jie neįsigilinę į trečią finansavimo paketą Graikijai, (...) arba nežino tų niuansų, todėl neaišku, kodėl jie nebalsuos. Mes nesiruošiame skirti jokių lėšų Graikijai, Lietuvos finansų tas sprendimas visiškai neliečia, o jei Graikijai nebus skirta Europos Sąjungos parama, jie atsidurs bankrote, tada ir pasauliui, ir Lietuvai, ir Europai tai neigiamai atsilieptų“, - BNS sakė premjeras.

Jo teigimu, dėl tokios Darbo partijos pozicijos ketvirtadienį vyksiantis Vyriausybės pasitarimas nebus atšaukiamas.

„Tai nesujaukia mūsų planų - viskas kontroliuojama, viskas įvyks“, - tikino A.Butkevičius.