Nuo ketvirtadienio prie Palangos vykstančios jau šešioliktosios automobilių lenktynės suviliojo nemažai sporto aistruolių – kurorte jau nuo pietų prie įvažiavimo ir iš išvažiavimo susidarė spūstys, nors sinoptikai dienos pradžioje nieko gero nežadėjo. O oras išties buvo prastas – nuo pat ryto žliaubė žvarbus lietus.

Tiesa, įdienojus padėtis Palangoje pasitaisė ir saulei užvaldžius dangų į gatves plūstelėjo minios turistų, nors dėl smarkaus vėjo Baltijos jūrą skalavo su lyg metru siekiančios bangos.

„Atvažiavome į lenktynes, laukia smagus savaitgalis“, – sakė į Palangą iš Vilniaus specialiai dėl neeilinio renginio atvykęs Kęstutis.

Dėl automobilių lenktynių į Palangą iš Klaipėdos atvykstantys poilsiautojai nukreipiami kitu keliu, nes jau trečiadienio rytą buvo uždarytas kelias Klaipėda-Liepoja – vairuotojai prie Nemirsetos turi važiuoti senuoju Klaipėdos plentu. O jau įvažiavus į Palangą eismą reguliuoja policijos pareigūnai.

Automobilių lenktynės – puiki proga užsidirbti būstą nuomojantiems verslininkams, kurie savo paslaugas turėtų siūlyti specialiai prie degalinės Kretingos gatvėje įrengtoje automobilių stovėjimo aikštelėje. Tačiau Palangos „močiutės“ ir „diedukai“ poilsiautojų laukia jau vos įvažiavus į Nemirsetą – jie šalikelėje sustojusiems būsto ieškantiems poilsiautojams žada vienas už kitą „geresnį“ pasiūlymą.

Nors nuomotojai kainų žadėjo nekelti, bet dėl netikėtai plūstelėjusio gausaus poilsiautojų skaičiaus jie su turistais derasi dėl maždaug 10 eurų atlygio už lovą.

Sinoptikų duomenimis, artėjantį savaitgalį Palangoje numatomas nedidelis debesuotumas, protarpiais gali palyti, o šeštadienį oro temperatūra turėtų sušilti ir iki +20 laipsnių temperatūros.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (103)