Mažiau nei metus pareigas ėjusi patarėja BNS trečiadienį sakė planuojanti „grįžti į verslą“.

„Esu labai dėkinga prezidentei už galimybę dirbti jos komandoje. Labai daug išmokau ir manau, kad galėčiau pritaikyti tą patirtį kitose srityse“, - sakė ji.
Giedrė Kaminskaitė-Salters  V. Alesius nuotr.

Prezidentės spaudos tarnyba BNS informavo, kad G. Kaminskaitė - Salters iš darbo išeina savo prašymu. Ji nebedirbs nuo rugpjūčio 1 dienos. Kol kas nepranešama, kas ją pakeis pareigose.

G. Kaminskaitė - Salters prezidentės patarėja ekonomikai dirbo nuo 2014 metų rugsėjo. Iki tol ji dirbo Didžiojoje Britanijoje.

DELFI primena, kad birželį apie sprendimą palikti prezidentės komandą prabilo Vidaus politikos grupės vadovė Virginija Būdienė.
Virginija Būdienė
Taip pat birželio pabaigoje pranešta, kad Lietuvos ambasadore Europos Sąjungoje (ES) bus skiriama prezidentės vyriausioji patarėja užsienio politikai Jovita Neliupšienė. Ji nuolatinio atstovo Briuselyje pareigose pakeis kadenciją baigiantį Raimundą Karoblį.
Dalia Grybauskaitė, Jovita Neliupšienė

Birželio pabaigoje komandą paliko ir patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Kęstutis Budrys. D. Grybauskaitė jį paskyrė Valstybės saugumo departamento (VSD) direktoriaus pavaduotoju.

Sausio mėnesį į Prezidentūrą grįžus dėl valstybės paslapties paviešinimo teismo išteisintai Davai Ulbinaitei, šalių susitarimų darbą Prezidentūroje paliko atstovas spaudai Modestas Naudžius.
Modestas Naudžius

Patarėjų kaita ženklino ir pirmąją D. Grybauskaitės kadenciją. Per ją savo noru iš pareigų pasitraukė 8 patarėjai ir vyr. patarėjai, tarp kurių - Audronė Nugaraitė, atstovas spaudai Linas Balsys, vyriausiasis patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Jonas Markevičius.