„Ta idėja, privati iniciatyva, siekianti ten (Vokiečių gatvėje – red.) padaryti Žvaigždžių alėją, buvo kilusi prieš kelerius metus. Aš visų pirma vertinu tai taip: gerai, kad Vilniuje atsiranda iniciatyvų. Kuo daugiau iniciatyvų, tuo geriau. Ar ji turės būti toje gatvėje realizuota, ar kitur, arba, jeigu ne toje gatvėje, ar iniciatoriai norės kitur, turės atsakyti vieša diskusija. Bendrai Vokiečių gatvės rekonstrukcijos klausimus ir „Žvaigždžių alėjos“ idėją, net jeigu jos nebus, planuojame diskutuoti kitos savaitės pabaigoje darant viešą aptarimą“, - sakė R. Šimašius.

Meras teigė dabar susilaikysiantis nuo atsakymo, ar jis palaiko šią iniciatyvą. „Labai svarbu, kad ta mintis būtų normaliai pristatyta ir visi galėtų normaliai padiskutuoti. Kaip aš ir prieš kelis mėnesius rinkiminėje kampanijoje sakiau: Vilnius turi būti ne pagal vieną ar kitą merą, o pagal vilniečius“, - teigė R. Šimašius.

Vienas idėjos iniciatorių – muzikantas Tomas Augulis – „Žinių radijui“ sakė, kad muzikantų iniciatyvinė grupė šią idėją sugalvojo tam, kad įamžintų iškilius Lietuvos žmones.

„Vieta – Vokiečių gatvė – buvo ne mūsų užmojis. Tai pasiūlė savivaldybės Miesto plėtros departamentas. Mes buvom atėję su kita idėja vietai. Mūsų idėja prasidėjo nuo Gedimino prospekto tam tikros vietos, o po diskusijų su Plėtros departamentu mums buvo pateikta daug argumentų, kodėl tam tiktų Vokiečių gatvei“, - teigė T. Augulis.

„Žvaigždžių alėjos“ pavadinimą, anot T. Augulio, sugalvojo tikrai ne idėjos autoriai.

„Tai yra projektas „Atsiduok Vilniui“, nes nuo jo viskas ir prasidėjo, kai mes, muzikantai, susibūrėme įrašyti dainos ir norėjome po dainos įrašymo dar kažką palikti Vilniuje, sugalvoti pilietinę-socialinę akciją pozicijai išreikšti. Tuo metu, kai įrašėme dainą, apie Vilnių sklandė labai daug negatyvių gandų: ir kad Vilnius bankrutuoja, ir kad yra paliktos didžiausios skolos ir t.t. Tai mes savo mylimam miestui Vilniui įrašėme dainą ir padarėme palaikymo akciją“, - sakė T. Augulis.
 
Miesto meras Remigijus Šimašius sulaukė itin griežtos kritiko, kai iš pradžių šią idėją palaikė, tad jis pažadėjo atsiklausti gyventojų nuomonės. Verta paminėti, kad taip būtų pagerbti bus tik po Nepriklausomybės atkūrimo sužibę ir Lietuvos muzikai įtaką padarė muzikantai ir atlikėjai. 

Visą laidos „Dienos klausimas“ įrašą klausykite čia.