Remiantis policijos suvestinėmis, sąskrydyje buvo sumuštas 23 metų jaunuolis. Policija pranešė, kad pirminiais duomenimis naktį iš šeštadienio į sekmadienį apie 3.30 valandą vienas vyras pastūmė jaunuolį, o šiam nugriuvus dar keli asmenys spyrė į veidą. Nukentėjusiam diagnozuotas apatinio žandikaulio lūžimas, pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Tačiau sąskrydyje dalyvavę politikai pasakojo, kad nukentėjusiųjų buvo ne vienas ir ne du, nes naktį siautėjo neteisėtai į sąskrydį patekę agresyvūs jaunuoliai, kurie mušė visus, kas pasitaikė.

Partijos pirmininkas Rolandas Paksas DELFI informavo, kad, jo žiniomis, sumuštas jaunuolis priklauso Pagėgių skyriui.

„Pagal tą informaciją, kurią gavau telefonu, ganėtinai vėlai arba anksti (nežinau nė kaip pasakyti) vietinių vaikinų grupė įsiveržė į vieną jaunimo palapinę. Praktiškai daugelis tuo metu jau miegojo. Galiausiai teko kviesti greitąją, policiją, buvo traumų. Kiek žinau, pradėtas ikiteisminis tyrimas“, - sakė R. Paksas.

Politikas teigė keliantis klausimą, kodėl savo darbo nedirbo vietos apsauga, nes kiekviename sąskrydyje tvarką užtikrina pasamdyta privati apsaugos įmonė. „Tai geležinė taisyklė. Bet kodėl neįsikišo, įsileido, nesutramdė?“, - klausė R. Paksas.

„Tvarkiečių“ vadovas sakė, kad partijos kolegos nuvyko į ligoninę ir įsitikino, kad gyvybei pavojus negresia.

R. Paksas sako besistebintis, kodėl neįmanoma apsieiti be smurto: „Bet akivaizdu, jei sąskrydyje nebegalima užtikrinti saugumo, tai reikia keisti arba saugos kompaniją, arba vietą. Negali tėvai išleisti jaunus žmones į nesaugią vietą. Juo labiau, kad tie vaikai vieni iš sąskrydžio čempionų tinklinio aikštelėje ir kitose rungtyse. Man apmaudu, nežinau nė ką tėvams reiktų pasakyti“.

Pagėgių skyriaus pirmininkas, Seimo narys Kęstas Komskis DELFI sakė, kad nukentėjusiųjų esama kur kas daugiau, tik ne visų traumos sunkios.

„Kiek man žinoma, apie pusę keturių nakties įsiveržė apie 8 gerai apsiginklavę jaunuoliai, kurie puolė mušti visus, kas buvo stovyklavietėse. Nukentėjusių buvo tikrai ne vienas ir ne du. Kiek aš suprantu, šiuo metu aiškinamasi, ar agresyvūs jaunuoliai yra iš Varnių, ar iš kitur. Bet jie buvo gerai ginkluoti, nors, ko jie ten norėjo, pasakyti sunku“, - sakė K. Komskis.

Partijos informacijos centras pranešė, kad nenustatytų asmenų grupė naktį iš šeštadienio į sekmadienį pateko į stovyklavietę bei užpuolė keletą renginio dalyvių.

„Organizatoriams iškvietus policiją, užpuolikai pasitraukė į mišką", - teigiama informacijos centro pranešime.