Daugiau nei 32 metus kauptą kolekciją šiuo metu sudaro 300 eksponatų iš 15 šalių. Šis privatus muziejus yra vienas didžiausių Europoje, analogų Lietuvoje jis neturi.

Šmaikštavo apie vegetarus

Medžioklę vienu mėgstamiausiu savo hobiu vadinantis A. Bosas juokauja, kad patys pavojingiausi žmonės yra vegetarai.

„Vegetarai suvalgo visus žalumynus, gyvūnams nebelieka. Jei visi žmonės būtų vegetarais ir veganais, neturėtų gyvūnai kuo pramisti“, – šmaikštavo jis.

A. Bosas pripažino, kad apie kiekvieną medžioklės tipą ir kiekvieną žvėrį jis galėtų papasakoti po atskirą legendą.

„Gyvūnai turi tendenciją daugintis, gali pasenti, nudvėsti arba būti sumedžioti“, – patikino jis, paklaustas, ar medžioti gyvūnus jam nėra gaila. Pasak verslininko, populiacijos reguliavimas yra visas mokslas.

Sunkiausia sumedžioti leopardą

Labiausiai jis didžiuojasi, kad pavyko sumedžioti didžiojo Afrikos penketo gyvūnus – liūtą, buivolą, leopardą, dramblį ir baltąjį raganosį. Gyvūnai šiam penketui priskirti, nes juos sumedžioti – labai sunku.

Savo ruožtu A. Bosui daugiausiai sunkumų sukėlė leopardo medžioklė.

„Leopardą reikia priversti ateiti prie jauko. Tai labai sunku, nes leopardai yra patys atsargiausi mano sutikti žvėrys. Jei leopardą priviliojai, sėlinant jis labai iš tolo daro didžiulius ratus, uosto orą ir iš lėto, labai iš lėto sėlina prie jauko. Jei tik pajunta žmogaus, esančio pasaloje, kvapą, pasišalina ir nueina kitur. Jis ir kelias paras gal būti alkanas. Bet jei jau pradėjo eiti, eis kiekvieną naktį, kol bus jaukas“, – pasakojo verslininkas.

Trofėjų paieškos veda po visą pasaulį

Gyvūnų iškamšas jis tikina dažniausiai darantis Lietuvoje, tačiau yra ir atsivežtų iš kitų šalių.

„Trofėjinė medžioklė – kai medžiojami žvėrys, kurie dar turi trofėjinę brandą. Tai yra jų trofėjai – ragai, iltys, išmieros yra geros, bet jie nebetinka giminės pratęsimui. Žvėrys yra jau agresyvūs, pikti ir nugainioja perspektyvius, jaunus patinus. O kai kurie kelia grėsmę net ir gyventojams. Kai žvėrys jau nebesugeba sumedžioti sau grobio laukinėje gamtoje, jie artinasi prie kaimų, gyvenviečių, naikina naminius gyvūnus ir kelia pavojų žmonėms, galu gale, piemenims, kurie gano naminių gyvūnų bandas“, – pasakojo A. Bosas.

Labai daug muziejaus eksponatų yra atkeliavę iš Afrikos. Verslininkas pasakojo, kad medžioklės ten yra pakankamai civilizuotos su gerai įrengtomis medžioklės stovyklomis, gerai organizuotos.

Įsimintinomis jis vadina ir medžiokles Kamčiatkoje, Tian Šanio kalnuose, Kanados šiaurėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (467)