Atrodo, kad žodžio „savi“ galia neretai vadovaujasi kultūros ministras Šarūnas Birutis ir jo pasirinktas kandidatas į kultūros viceministro postą, buvęs Švenčionių rajono meras Vytautas Vigelis.

Į viešumą iškilusi žinia, kad Š. Birutis Kultūros ministerijoje norėtų suteikti darbo vietą V. Vigeliui, provokuoja klausimą: ką šis Darbo partijos atstovas, dirbęs Švenčionių rajono meru, gali turėti bendra su visos šalies kultūra?

Jo sugebėjimus ir kultūros reikalų išmanymą geriausiai galėtų įvertinti tie, kas kasdien susiduria su šia sritimi ir gyvena iš darbo kurioje nors kultūros įstaigoje.

Tačiau jau šiandien akivaizdu, kad V. Vigelis yra itin artimas ministro Š. Biručio šeimai ir darbinei aplinkai.

V. Vigelio duktė Simona Vigelytė Seime dirbo Š. Biručio padėjėja-sekretore. Kai V. Vigelis vadovavo Švenčionių rajono savivaldybei, ministro uošviui, buvusiam Seimo nariui Konstantinui Rameliui buvo suteiktas rajono garbės piliečio vardas.

Klausimas dėl garbės piliečio suteikimo K. Rameliui Švenčionių rajono tarybos posėdžio metu, iš anksto jo neaptarus, buvo įtrauktas į darbotvarkę kaip papildomas. Nors toks sprendimas nustebino ne vieną V. Vigelio valdymo laikų tarybos narį, kai kurie su LRT.lt bendravę savivaldybės pareigūnai pasakojo, kad nebuvo net gilinamasi, kuo K. Ramelis rajonui yra nusipelnęs išskyrus tai, kad jis 1973–1994 m. vadovo Švenčionių apylinkės teismui.

LRT.lt primena, kad kultūros viceministro postas liko laisvas, kai jį paliko buvusi Seimo pirmininkės Loretos Graužinienės patarėja Agneta Lobačevskytė, praėjusią savaitę paskirta lygių galimybių kontroliere. Ją į šias pareigas pasiūlė pati L. Graužinienė.