„Birželio 24 dieną Rusijoje, Kaliningrado srities Sovetsko mieste, įtarus nusikalstamos veikos, numatytos Baudžiamojo kodekso 275 straipsnyje (tėvynės išdavimas), padarymu, sulaikytas nuolat Lietuvoje gyvenantis Rusijos ir Lietuvos pilietis Jevgenijus Mataitis, gimęs 1977 metais“, - Rusijos naujienų agentūrai „Interfax“ pranešė FSB.

Šios tarnybos teigimu, sulaikytasis pripažįsta savo kaltę.

Anot FSB, J.Mataitis, „vykdydamas Antrojo operatyvinių tarnybų departamento prie Lietuvos krašto apsaugos ministerijos užduotis (karinė žvalgyba ir kontržvalgyba) rinko karinius duomenis apie Rusijos ginkluotąsias pajėgas, jų patekimas į užsienį padarytų rimtą valstybės gynybiniams pajėgumams“.

Ketvirtadienį pranešta, kad J.Mataitį Maskvos Lefortovo teismas leido suimti dviem mėnesiams.

Lietuvos krašto apsaugos ministerija paskelbtos informacijos nekomentuoja.

Gegužės 19 dieną Maskvoje Rusijos FSB sulaikė Lietuvos pilietį Aristidą Tamošaitį. Tuomet pranešta, kad lietuvis sulaikytas su įrodymais, kai esą gavo slaptos informacijos iš Rusijos piliečio. Teigta, kad A.Tamošaitis neva prisipažino dirbantis Antrajame operatyvinių tarnybų departamente. Jam taip pat buvo skirtas dviejų mėnesių suėmimas.

A.Tamošaitis buvo suimtas praėjus trims savaitėms, kai Lietuvoje buvo sulaikytas šnipinėjimu FSB įtariamas Rusijos pilietis.

Lietuva nepatvirtina Rusijos pateikiamos informacijos, kad A.Tamošaitis dirba Lietuvos karinėje žvalgyboje.