Jį sukėlė Klaipėdos apygardos prokuratūros vyriausiojo prokuroro Simono Minkevičiaus patvirtinta informacija, jog teismo medicinos ekspertai nustatė, jog žuvusio piloto A. Mačiulio kraujyje rasta 0.77 promilės alkoholio.

„Kažkoks košmaras. Šokas. Mėšlo pylimas“, – sužinojusi tokias naujienas emocijų neslėpė A. Mačiulo dukra Brigita Mačiulytė.

Ji verkė ir tikino, kad tokios išvados yra nęsamonė.

„Netikiu, kad mano tėtis prie lėktuvo šturvalo sėdo išgėręs. Kažkokia nesąmonė, jis buvo itin atsakingas žmogus. Net nežinau, kaip tas medicinos ekspertų išvadas paneigti, kokių priemonių imtis, nes tai, kas skelbiama, esu įsitikinu, yra netiesa. Tėčio kūnas po vandeniu prabuvo tris savaites. Nežinau, nesuprantu, kaip dar galima ištirti jo kraują, kiek tai yra tikslu“, – žuvusio tėčio atsakingumu ir garbingumu nė sekundę nesuabejojo B. Mačiulytė.

Ji ašarodama tvirtino, jog kol kas nežino ir net negali pasakyti, kokius žingsnius artimieji žengs, siekdami apginti A. Mačiulio garbę.

„Su artimaisiais – mama, seserimi dar net nepavyko normaliai pasikalbėti, nes visi esame ištikti šoko“, – neslėpė B. Mačiulytė.

DELFI susisiekė ir su Kattlebergo oro uosto Geteborge vadovu Kjelu Brattforsu, kuris paskutinis matė Baltijos jūroje gegužės 16 dieną dingusius lėktuvu AN-2 skridusius pilotus A. Mačiulį ir Alvydą Selmistraitį, juos išlydėjo į Klaipėdą.

Iš žurnalistų išgirdęs, jog teismo medicinos ekspertai A. Mačiulio kraujyje rado alkoholio, pašnekovas ilgai neatgavo žado. „Nesąmonė, netikiu, kažkokia klaida. Pats kalbėjausi su abiem pilotais, nė vienas jų nebuvo girtas, nė nuo vieno nesklido alkoholio kvapas. Čia kažkas ne taip“, – nuostabos neslėpė K. Brattforsas.

Skelbia radę 0,77 promilės alkoholio

Tyrimą koordinuojančios Klaipėdos apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Simonas Minkevičius BNS ketvirtadienį sakė, kad A.Mačiulio kraujyje teismo medicinos ekspertai nustatė 0,77 promilės alkoholio. Tai lengvas girtumo laipsnis.

„Papildomi tyrimai daromi ir informacija tikslintina, bet pirminė yra tokia“, - BNS sakė S.Minkevičius. Daugiau komentarų prokuroras sakė pateikti negalįs.

Anksčiau buvo nustatyta, kad šį pilotą mirtis ištiko dėl paskendimo. Ant piloto kūno rasta nežymių odos nubrozdinimų, tačiau, pasak ekspertų, tai nebuvo vyro mirties priežastis.

Klaipėdos prokurorai ikiteisminį tyrimą atlieka dėl galimų darbų saugos reikalavimų pažeidimų ir dėl be žinios dingusio asmens. Dingusiu be žinios laikomas antras pilotas Alvydas Selmistraitis, jo kūnas nerastas.

Iš Geteborgo į Klaipėdą skridęs „Klaipėdos avialinijų“ lėktuvas „An-2“ su patyrusiais lietuviais pilotais A.Mačiuliu ir A.Selmistraičiu virš Baltijos jūros dingo gegužės 16-osios popietę. Po trijų parų lėktuvas rastas Baltijos jūros dugne, už daugiau nei 100 kilometrų nuo kranto, 124 metrų gylyje.