„Kamuolys yra Rusijos pusėje, - BNS Briuselyje sakė jis vėlų trečiadienio vakarą. - Ji yra pradėjusi ir vykdo savo agresyvią politiką, o į tai privaloma reaguoti“.

Ministro teigimu, NATO sprendimai didinti pratybų skaičių, dislokuoti rotacines pajėgas, sunkiąją ginkluotę brigadai aprūpinti Rytų Europoje bei Europos Sąjungos ir Jungtinių Amerikos Valstijų skelbiamos sankcijos yra „geri ženklai Rusijai suprasti, kad jos politika, vykdant invazijas į kitas valstybes, niekur neveda“.

Juozas Olekas
NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas trečiadienį Briuselyje ne kartą sakė, jog NATO nesiekia pradėti su Rusija ginklavimosi varžybų, o tiesiog nori apsaugoti Aljanso nares.

Tai jis sakė po to, kai Jungtinės Amerikos Valstijos nusprendė dislokuoti šešiose Rytų Europos šalyse, tarp jų - ir Lietuvoje, brigadai aprūpinti skirtą ginkluotę. Naujienų agentūra „Associated Press“ skelbia, kad į Rytų Europą bus atsiųsti 90 tankų „Abrams“, 140 pėstininkų kovos mašinų „Bradley“ ir 20 savaeigių haubicų.

Rusija savo ruožtu tokį galimą žingsnį vadina agresyviausiu nuo Šaltojo karo pabaigos ir žada atsakyti, formuodama ar perginkluodama karinės technikos dalinius Vakarų Rusijoje bei Karaliaučiaus srityje.

Rusija kaltina Ameriką, kad toks įrangos perkėlimas pažeidžia šių šalių susitarimus, kurie neleidžia nuolatinio pajėgų dislokavimų buvusiose Varšuvos sutarties organizacijos šalyse. Tuo metu NATO teigia, kad visi šie pajėgumai dislokuojami laikinai ir yra rotaciniai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (331)