Aukščiausiasis karinis laipsnis J.V.Žukui suteiktas už nepriekaištingą tarnybą, kariuomenės ir Lietuvos stiprinimą.

„Kariuomenės rankose yra gyvybinė valstybės užduotis – Lietuvos ir jos žmonių saugumas. Šis laipsnis – įvertinimo ir pasitikėjimo ženklas. Kartu tai – dar didesnė atsakomybė ir pareiga būti pavyzdžiu visiems Lietuvos žmonėms“, – per ceremoniją sakė šalies vadovė.

Iki šiol generolo leitenanto laipsnis buvo suteiktas dviem Lietuvos kariuomenės vadams - Valdui Tutkui ir Arvydui Pociui.

J.V.Žukas 1991 metais baigė Vilniaus universiteto Istorijos fakultetą, tarnybą krašto apsaugoje jis pradėjo 1990 metais Krašto apsaugos departamento Antrojo skyriaus inspektoriumi, vėliau dirbo Lauko kariuomenės brigados Kauno motodesantinio bataliono vadu, Motorizuotos pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ vadu, Lietuvos gynybos atašė Vokietijoje, Lietuvos kariuomenės Mokymo ir doktrinų valdybos vadu.

2007-2012 metais J.V.Žukas buvo Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgų vadas. Jis yra mokęsis Bundesvero vadovavimo akademijoje ir NATO gynybos koledže.

Iki 2014 liepos dirbęs kariniu atstovu Lietuvos nuolatinėje atstovybėje prie NATO ir Europos Sąjungos, pernai jis buvo paskirtas Lietuvos kariuomenės vadu.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (298)