„Tikrai ne. Jokiame koridoriuje jokie dokumentai nepasirašinėjami“, - teisme sakė ji.

Tuo metu pats R.Lipskis tvirtino, kad apklausos protokolą per pirmąją savo apklausą sausio 24 dieną pasirašė du kartus - vieną kabinete, o antrą koridoriuje jam davė pasirašyti ikiteisminio tyrimo tyrėja, nes, pasak kaltinamojo, ji tai aiškino neteisingai užrašytu bylos numeriu.

Vilniaus apygardos teisme nagrinėjant šnipinėjimo bylą paaiškėjo, kad skiriasi R.Lipskio teisme ir per ikiteisminį tyrimą duoti parodymai. Teisiamasis teigė neskaitęs apklausos protokolo, jį pasirašęs koridoriuje.

Liudydama R.Kišūnienė taip pat neigė R.Lipskio advokatės ankstesniuose teismo posėdžiuose išsakytus žodžius, kad šiam per pirmąją apklausą buvo sunku kalbėti lietuviškai, tad jo pateikta informacija galėjo būti netiksli.

„Ikiteisminio tyrimo metu dėl vertėjų nebuvo iškilę jokių problemų“, - sakė pareigūnė ir pridūrė, kad dėl esą prastų R.Lipskio lietuvių kalbos žinių nekilo problemų ir advokatei.

Pasak R.Kišūnienės, R.Lipskio apklausa vyko jo sulaikymo vietoje. Jam buvo pateiktas pranešimas apie įtarimą, su kuriuo kaltinamasis susipažino. Paskui R.Lipskiui, jos teigimu, išaiškintos įtariamojo teisės.

Tyrėjos teigimu, apklausa užtruko iki vėlyvo vakaro, o kaltinamasis apklausoje kalbėjo tiek laisva forma, tiek atsakinėdamas į uždaro tipo klausimus. Paskui jam ir advokatei, kaip sako pareigūnė, duota susipažinti su parodymais, kuriuos davė R.Lipskis, ir šis juos įtvirtino parašais.

Penktadienį Vilniaus apygardos teismui vėl nepavyko išklausyti slapta įrašytų R.Lipskio ir jį užverbavusio baltarusio Sergejaus Kurulenkos pokalbių.

Prokuroras Redas Savickas teismui tvirtino dar neturintis vientiso pokalbių įrašo, todėl pasitarusi teisėjų kolegija nusprendė išklausyti įrašą tik tada, kai prokuroras jį turės vientisą.

Šnipinėjimu kaltinamo R.Lipskio byloje daroma didelė pertrauka - kitas teismo posėdis įvyks rugsėjo 4 dieną.

Bylos duomenimis, R.Lipskis savo kabinete „Oro navigacijoje“ slapta fotografavo ten buvusius dokumentus bei kitus objektus ir juos perdavė Baltarusijos ginkluotųjų pajėgų Generalinio štabo Vyriausiosios žvalgybos valdybai. Įtariama, kad Baltarusijai rinkta ir perduota informacija apie Lietuvos kariuomenę, jos dalinius, strateginę reikšmę Lietuvos nacionaliniam saugumui turinčias valstybės įmones, jų veiklą, objektus bei įrenginius jose.

Įtariamasis sulaikytas daugiau nei prieš metus, jam gresia laisvės atėmimas iki 15 metų.
Pareigūnų teigimu, tikėtina, kad Baltarusija gauta informacija dalijosi ir su Rusija.