Teigiama, kad sukurti tokį išradimą, kuris primena piltuvėlį, jo kūrėjus įkvėpė tualetų trūkumas, juose vyraujanti nešvara ir bakterijų gausa. Jie teigia, kad tai – revoliucija moterų pasaulyje.

„Mano draugas, gyvenantis Belgijoje, pasakojo, kad ten šis daikčiukas labai populiarus. Merginos jį naudoja vykdamos į įvairius festivalius, stovyklauti – ten, kur nėra ar trūksta tualetų. Sako, labai patogu – nuėjai kur į atokesnę vietą, išsitraukei piltuvėlį, atsisegei kelnes ir tiek“, – pasakojo viena lietuvė.

Populiarus tarp feminisčių

Apie tokį išradimą tikina girdėjęs ir LSMU ligoninės Kauno klinikų Akušerijos ir ginekologijos klinikos gydytojas akušeris ginekologas Heraldas Stankevičius. Tiesa, žavėtis juo jis nelinkęs.

„Jei tinka ir patinka, naudoti galima, tačiau nežinau, ar tai yra labai reikalinga. Aišku piltuvą, reikia periodiškai išplauti, kad jis būtų švarus. Jei taip bus daroma, jokių infekcinių ligų, sveikatos problemų tikimybės nėra“, – sakė ginekologas.

Jo teigimu, Lietuvoje šis išradimas nėra labai paplitęs.

„Jis labai tinkamas feministėmis, nes jos gali susilyginti su vyrais. Nežinau, ar čia taip šlapintis patogiau. Feministės naudoja, tačiau labai populiarus šis daiktas nėra“, – patikino H. Stankevičius.


Nori priartėti prie vyrų

Savo ruožtu psichologė ir psichoterapeutė Genovaitė Petronienė prasitarė, kad jai šio išradimo naudojimas primena „liguistą dalyką“.

„Moteriai tai nesuteikia jokio fizinio malonumo. Suprantu, kai jos, pavyzdžiui, renkasi nešioti patogius batus, o ne aukštakulnius, arba kelnes, o ne suknelę ar sijoną, nes tai tikrai yra fiziškai patogiau, tačiau tai – nieko gero nepadaro“, – mano psichologė.

Jos teigimu, tokio išradimo atsiradimas – moterų noro priartėti prie vyrų išraiška.

„Noras priartėti prie vyrų atsiranda dėl to, kad vyrai, kaip ir anksčiau, taip ir dabar, socialine prasme yra geresnėje padėtyje. Jie paprastai daugiau uždirba, mažiau laiko skiria namų ruošai, vaikams ar seniems tėvams. Kitaip tariant – jie tarsi yra aukštesnėje padėtyje. Tačiau priartėti prie vyrų būtent fiziologiškai, fiziškai – gana keistas noras. Sakyčiau, tai kraštutinė feminizmo išraiška“, – paklausta apie priežastis, kodėl moterys ima mėgdžioti vyrus, sakė G. Petronienė.