Tarybos posėdyje bendru sutarimu pritarta, kad jais taptų „Biotechpharma“ valdybos pirmininkas Vladas Algirdas Bumelis, Britų prekybos rūmų Lietuvoje valdybos pirmininkas Chrisas Butleris, ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto rektorius Alfredas Chmieliauskas, „Aviva Lietuva“ generalinė direktorė Asta Grabinskė, „Swedbank“ vyriausiasis ekonomistas Nerijus Mačiulis, investicinio banko „RBC Capital Markets“ viceprezidentas Daumantas Mockus ir „Schmitz Cargobull Baltic“ generalinis direktorius Raimundas Petrauskas.

Šiai darbo grupei bus pavesta teikti pasiūlymus dėl Vilniaus miesto savivaldybės kontroliuojamų įmonių turtinių ir neturtinių teisių įgyvendinimo. Vilniaus miesto savivaldybė valdo 13 įmonių.

DELFI jau anksčiau rašė, kad trečiadienį patvirtinta ekspertų grupė yra viena iš trijų naujai kuriamų institucijų, kurios turėtų pašalinti šiuo metu savivaldybės įmonių valdyme esančius trūkumus.

Taip pat turi atsirasti Turto valdymo centras. Tai būtų savivaldybės administracijos struktūrinis padalinys, suformuotas iš dabartinių darbuotojų, kuris įgyvendintų savininko ir akcininko funkcijas, stebėtų, analizuotų ir apibendrintų įmonių informaciją, finansinius ir nefinansinius rodiklius, rengtų skaidrumo ataskaitas, teiktų pasiūlymus ir rekomendacijas tarybai, savivaldybės vadovybei įmonės valdymo klausimais.

Dar viena institucija – Atrankos komitetas, kurį sudarys 3 savivaldybės administracijos direktorės Almos Vaitkunskienės paskirti nariai. Beje, jų tarybai tvirtinti jau nereikės.

R. Šimašius teigimu, Atrankos komitetas turėtų būti suformuotas artimiausiu metu.

„Per vasarą ekspertų grupė turėtų pateikti savo rekomendacijas. Rudens pradžioje turėtų pradėti vykti valdybų formavimas ir visų įmonių strategijų peržiūrimas. Ši pertvarka įsibėgėti turėtų rudens viduryje, o rezultatus turėtume pamatyti kitais metais“, – sakė sostinės meras.