„Pristačiau savo programą, o čia yra Seimo teisė, Seimas ja ir pasinaudojo. Ką mačiau, kas darytina ir kaip galima padaryti, Seimui pristačiau. Matyt, arba programa netiko, arba asmenybė, čia tikrai ne man šitą klausimą atsakyti“, - Lietuvos televizijai ketvirtadienį telefonu sakė N.Meilutis.

Klausiamas, ar sutiktų kandidatuoti antrą kartą, jei prezidentė pakartotinai teiktų jo kandidatūrą, N.Meilutis atsakė trumpu: „Ne“.

Jis teigė toliau dirbsiąs teisėju: „Visų pirma aš esu teisėjas, profesija yra teisėjas, toliau ir dirbsiu teisėju.“

Seimas antradienį per slaptą balsavimą atmetė prezidentės Dalios Grybauskaitės pasiūlytą Kauno apygardos teismo pirmininko N.Meilučio kandidatūrą į generalinius prokurorus.

Už jo kandidatūrą antradienį per slaptą balsavimą pasisakė 46 Seimo nariai, prieš buvo 50, 19 susilaikė. Pagal Konstituciją, prezidentas generalinį prokurorą skiria ir atleidžia Seimo pritarimu.

Prezidentūra komentuodama situaciją sako, jog „generalinio prokuroro skyrimas nusikelia neribotam laikui“.

Opozicija ir kai kurie politologai kelia versiją, jog toks balsavimo rezultatas - valdančiųjų konflikto su šalies vadovė išdava, valdantieji tvirtina, kad tokie įtarimai nepagrįsti.

40-ties N.Meilutis šešerius metus yra dirbęs ikiteisminio tyrimo pareigūnu, nuo 2004 metų jis eina teisėjo pareigas, nuo 2011 metų vadovauja Kauno apygardos teismui.

Ligšiolinio generalinio prokuroro Dariaus Valio kadencija baigėsi birželio 15 dieną. D.Valys prokuroru penkerių metų kadencijai buvo paskirtas 2010-aisiais. Nutrūkus jo įgaliojimams, Generalinei prokuratūrai laikinai vadovauti pradėjo pavaduotojas Darius Raulušaitis.