„Liberalų populiarumas truputį stebina. Nemanau, kad Lietuvoje labai daug liberalių pažiūrų rinkėjų. Liberalumas, ypač ekonomikoje, nėra viliojanti perspektyva žmogui, kuris gyvena iš samdomo darbo. Tas liberalių pažiūrų žmonių mažas kiekis ir Liberalų partijos populiarumas yra paradoksaliai atrodantis dalykas“, - laidoje „Žvilgsnis“ kalbėjo V. Dumbliauskas.

Pasak jo, tokį liberalų populiarumą lemia du pagrindiniai veiksniai: racionali jų politika ir verslininko Antano Guogos atėjimas į partiją.

„Liberalai kaip partija save labai gerai patiekė. Jie racionalūs, korektiški, išsilavinę, brandaus amžiaus vyrai, visi labai protingai šnekantys – turiu omenyje Liberalų sąjūdžio elitą. (...) Jie turi racionalumo politikoje. Tas jų sugebėjimas blaiviai vertinti situaciją ir siūlyti sprendimo būdus matyt papirko“, - sakė V. Dumbliauskas.

Pasak politologo, liberalai gerai sužaidė su A. Guogos populiarumu, kai jis įstojo į jų partiją.

Antanas Guoga – sėkmės pavyzdys, stebuklingai praturtėjęs ir kartu paprastas, vaikštantis pas žmones“, - teigė jis.

Politologas apibendrino, kad liberalų populiarumo tendencija aiški, tačiau nėra aišku, ar ji išliks iki kitais metais vykstančių Seimo rinkimų.

„Spinter“ apklausa parodė, jog jei rinkimai vyktų kitą sekmadienį, juose triumfuotų socialdemokratai – už juos balsuotų 20,9 proc. respondentų, antroje vietoje su 13,2 proc. yra Liberalų sąjūdis, 10 proc. respondentų nurodė, kad balsuotų už konservatorius. Toliau rikiuojasi „Tvarka ir teisingumas“ (7,3 proc.) bei Darbo partija (6,8 proc).

Laida „Žvilgsnis“ transliuojama darbo dienomis 11.05 val.