Antradienį Seimui pateikdama šią kandidatūrą ji sakė, kad tai atsakingas, atsakingoms pareigoms tinkamas jaunas žmogus, galįs dirbti perspektyviai šioje pozicijoje.

"Tikiu, kad ji sugebės vadovauti šiai institucijai ir spręsti visas problemas ir iškilusius klausimus. (&) Mes privalome paskirti lygių galimybių kontrolierių, pasibaigė visi terminai", - sakė L. Graužinienė.

A. Lobačevskytė iš Seimo tribūnos sakė, kad tai garbingos ir labai atsakingos pareigos.

"Tai tam tikras iššūkis, be galo didelė atsakomybė, esu pasiruošusi užimti šias pareigas",- sakė A. Lobačevskytė. Seimo nariai teiravosi kandidatės apie jos profesinę patirtį, požiūrį į žmogaus teises, lygias galimybes, vienalytes šeimas. Ji pažymėjo, kad jos kaip žmogaus didžiausia vertybė yra šeima. Remdamasi Konstitucinio Teismo (KT) išaiškinimu, kuriame sakoma, kad šeima nėra kildinama tik iš santuokos, A. Lobačevskytė sakė, kad palaikanti partnerystės institutą.

"Tikrai palaikau partnerystės institutą, kiekvieno žmogaus teisės turi būti saugomos ir ginamos",- sakė A. Lobačevskytė.

L. Graužinienė siūlo, kad A. Lobačevskytė pradėtų darbą nuo šių metų birželio 25 d.

Artimiausiu metu pretendentės laukia susitikimai su Seimo frakcijomis. Preliminariai planuojama, kad dėl A. Lobačevskytės paskyrimo Seimas balsuos birželio 18 d.