„Tėtį pamatėme anksti rytą, atpažinome, kad tai jis. Tai siaubinga, kenčia kiekviena kūno ląstelė“, – drebančiu balsu kalbėjo piloto A. Mačiulio dukra Brigita Mačiulytė.

Ji dėjo visas pastangas, kad pilotų būtų ieškoma kuo ilgiau. Po jos skambučio krašto apsaugos ministrui Juozui Olekui į paieškos rajoną buvo atsiųstas laivas „Kuršis“, kurio nuleistais povandeniniais robotais ir buvo rastas nuskendęs lėktuvas.

„Baisu yra tai, kad antrasis pilotas vis dar nerastas, kad jo kūno nėra lėktuve. Vadinasi, žmogus buvo jūros paviršiuje, laukė pagalbos, kuri vėlavo. Tai siaubinga“, – kalbėjo B. Mačiulytė.

Karinių pajėgų laivo „Aukštaitis“ pargabenti A. Mačiulio palaikai šiuo metu yra saugojami vienos laidojimo bendrovės šaldytuve.

Teismo medicinos ekspertai žuvusiojo artimuosius informavo, kad kūno ekspertizė, skrodimas bus atliekamas pirmadienį.

Prezidentė reiškia užuojautą

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė pareiškė užuojautą dėl lėktuvo „An-2“ pilotų žūties.

Pasak Prezidentės, Baltijos jūroje nuskendusio lėktuvo „An-2“ pilotų tragedija sukrėtė visą Lietuvą.

Adolfas Mačiulis ir Alvydas Selmistraitis buvo patyrę, savo profesijai ir Tėvynei atsidavę pilotai, verti pačios didžiausios pagarbos“, - rašoma šalies vadovės užuojautoje.

Lietuvos Prezidentė pareiškė nuoširdžią užuojautą ir palinkėjo stiprybės A. Mačiulio ir A. Selmistraičio artimiesiems, kolegoms ir visai Lietuvos aviacijos bendruomenei.

Premjeras reiškia užuojautą dėl pilotų žūties

Dėl pilotų Adolfo Mačiulio ir Alvydo Selmistraičio žūties Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius reiškia užuojautą jų šeimoms, artimiesiems ir kolegoms.

„Liūdžiu kartu su Jumis. Linkiu stiprybės šiomis sunkiomis netekties valandomis“, – sako Vyriausybės vadovas.

Premjeras pabrėžia, kad šio tragiško įvykio aplinkybėms išsiaiškinti dedamos visos įmanomos pastangos.

Seimo Pirmininkė reiškia užuojautą dėl žuvusių pilotų

Seimo Pirmininkė Loreta Graužinienė  dėl Baltijos jūroje tragiškai žuvusių  pilotų Adolfo Mačiulio ir Alvydo Selmistraičio reiškia užuojautą jų šeimoms, artimiesiems ir kolegoms.

„Skaudi ir netikėta nelaimė sukrėtė visą šalies visuomenę. Lietuva neteko profesionalių Lietuvos pilotų, mylimų tėvų ir ištikimų bičiulių. Savo ir visų Seimo narių vardu reiškiu nuoširdžią užuojautą žuvusiųjų šeimoms, artimiesiems ir visiems pažinojusiems šiuos Tėvynės dangų atsidavusiai mylėjusius  Lietuvos sūnus “, -  teigia Parlamento vadovė.

Skaudžią netekties valandą Seimo Pirmininkė žuvusiųjų artimiesiems, draugams ir visai aviacijos bendruomenei linki stiprybės

Nelaimės priežastis nežinoma

Lėktuvas An-2, kuriuo pilotai A. Mačiulis ir Alvydas Selmistraitis skrido iš Švedijos į Klaipėdą, Baltijos jūroje dingo gegužės 16 dieną. Po beveik trijų parų lėktuvas buvo rastas Baltijos jūros dugne, 124 metrų gylyje. Iki šiol nelaimės priežastis nėra žinoma.

Penktadienį kompanijos „Mammuet“ specialistai įgyvendino lėktuvo An-2 pakėlimo nuo Baltijos jūros dugno operaciją. Po pietų pradėję darbus specialistai realizavo pirmo etapo užduotis: pakelti orlaivį į 5-10 metrų gylį, iškelti iš jo piloto palaikus, vaizdo filmavimo kamera maksimaliai užfiksuoti lėktuvo viduje esančių įrengimų ir prietaisų būklę, reikalingą avarijos priežasčių tyrimui.

Ypač sudėtingos ir pavojingos operacijos metu pavyko iš orlaivio iškelti vieno iš piloto palaikus, antrasis pilotas nerastas. Lėktuvo techninė būklė stipriai apsunkino darbus – jis nuolat byrėjo, todėl, veikiausiai antrojo etapo – orlaivio iškėlimo ir atplukdymo į krantą – įgyvendinti nepavyks.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1378)