Jie dalyvauti tarptautinėse pratybose „Kardo kirtis 2015“ Lietuvoje atskraidins JAV Pensilvanijos nacionalinės gvardijos karių būrį su karine technika, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Apie 40 JAV karių būrys į pratybų vietą Gaižiūnų poligone Jonavos rajone iš oro uosto vyks su savo atsigabentais keturiais, daugiau nei 16 tonų sveriančiais, ratiniais šarvuočiais „Stryker“.

JAV karinė transporto technika judės bendro naudojimo keliais.

„Kardo kirtis“ – kasmetinės JAV Sausumos pajėgų Europoje vadavietės Baltijos šalyse organizuojamos tarptautinės pratybos. Šios serijos pratybos Baltijos šalyse šiemet vyksta penktą kartą, jos prasidėjo birželio 1-ąją, o oficialus atidarymas planuojamas pirmadienį. Pratybose Lietuvoje kartu su beveik 1,6 tūkst. lietuvių karių treniruosis apie 1,5 tūkst. karių iš aštuonių NATO šalių – Danijos, Estijos, Latvijos, Portugalijos, Jungtinių Amerikos Valstijų, Vokietijos, Slovėnijos ir Kanados.

Apie 1 tūkst. karių iš Portugalijos, JAV ir Vokietijos pratyboms Lietuvoje atsigabeno didelį karinės technikos arsenalą: tankus „Abrams“, pėstininkų kovos mašinas „Stryker“, „Boxer“ ir „Pandur“, šarvuotus pėstininkų automobilius „Fuchs“, žvalgybos automobilius „Eagle IV“ ir „Dingo II“.