„Jeigu ne - kiekvienas politikas, tame tarpe aš, kiekvienas politikas turi prisiimti politinę atsakomybę. Aš tikrai manau, kad taip turi būti. Taip yra visame normaliame pasaulyje - jeigu yra nepasiekiami tikslai, pralaimimi rinkimai, tai tie, kas privalo prisiimti politinę atsakomybę, tą turi padaryti“, - pirmadienį LRT televizijos laidoje „Dėmesio centre“ sakė V. Mazuronis.

Perklaustas, ar tai reiškia, kad jis atsistatydins Darbo partijai netapus didžiausia Seime, politikas tai patvirtino: „Aš iš tikrųjų tą padarysiu“.

Anot V. Mazuronio, Darbo partija pajėgi tapti stipriausia politine jėga.

„Iš tiesų mes galim, privalom ir padarysim, kad 2016 metais Darbo partija bus stipriausia politinė jėga po Seimo rinkimų“, - tikino politikas.

Paklaustas, ar turi signalų, kad iš jo buvusios partijos „Tvarka ir teisingumas“ į Darbo partiją gali pereiti ištisi skyriai, V. Mazuronis teigė, kad tokių signalų turi, tačiau siūlo įvykių neskubinti.

„Aš turiu signalų ir iš partiečių, ir iš kai kurių buvusių, ir iš kai kurių esamų. Bet aš visiems sakau, kad tai turi įvykti savaime, mes turime sutelkti ir rinkėjus bendrus, kadangi aš pasisakiau visada už tų partijų susijungimą. Mes turime pasitelkti visą turimą galimą potencialą ir tai savaime, mano nuomone, įvyks. Ne darant perversmus, tiesiog Darbo partija stiprės kaip traukiantis centras“, - sakė „darbietis“.

V. Mazuronis Darbo partijos pirmininku išrinktas šeštadienį.

61-erių V. Mazuronis buvo ilgametis Seimo narys, buvęs aplinkos ministras. 2014 metais jis išrinktas į Europos Parlamentą, ten priklauso Liberalų ir demokratų aljanso už Europą (ALDE) frakcijai.

„Tvarką ir teisingumą“ V. Mazuronis dėl nesutapusio požiūrio su partijos vadovybe paliko šių metų vasarį.