Planuojama, kad mero Sauliaus Grinkevičiaus vadovaujami Lietuvos laisvės sąjungos atstovai įsilies į Liberalų sąjūdį.

„Eina kalbos, kad vėl po vienu skėčiu eisime, vis tiek - liberalai. (...) Vasarą, liepos mėnesį, sąskrydis bus, tai norime iki sąskrydžio jau būti visi kartu“, - BNS sakė Liberalų sąjūdžio Kėdainių skyriaus pirmininkas Boleslovas Rinkevičius.

Jis neįvardijo, kieno iniciatyva vyksta derybos dėl jungimosi.

„Čia jokio kvietimo nėra, čia mes daug metų kalbame, kadangi tai tie patys žmonės, kurie savo laiku buvo Liberalų ir centro sąjungoje. Nėra taip, kad kviečia kas ar nekviečia - tiesiog norime susijungti vieną kartą ir viskas“, - teigė B.Rinkevičius.

Du Liberalų sąjūdžio atstovai, kaip ir šeši Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) tarybos nariai Kėdainių taryboje yra valdančiojoje koalicijoje.

S.Grinkevičius savo ruožtu BNS teigė, kad Lietuvos laisvės sąjungos Kėdainių skyriuje yra įvairių nuomonių dėl jungimosi.

„Kol kas nesijungiame, kol kas tik vyksta diskusijos. Jungimuisi reikia priimti skyriaus sprendimą. Yra skyriaus žmonių, kurie pareiškė norą, kad būtų gerai kalbėtis su Liberalų sąjūdžiu. Pradėsime kalbėtis. Liberalų sąjūdžio valdyba, kiek žinau, irgi turi priimti sprendimą - ar jiems yra įdomu, ar neįdomu tie dalykai, viskas taip ir dėliojasi“, - aiškino jis.

Lietuvos laisvės sąjunga (liberalai) įsikūrė pernai liepą susijungus neparlamentinėms partijoms - Liberalų ir centro sąjungai bei sąjungai „Taip“. Anksčiau šios dvi politinės jėgos ir Liberalų sąjūdis buvo viena politinė jėga - Liberalų ir centro sąjunga.