Kartu su buvusiu politiku teisiamą Andrių Romanovskį Panevėžio prokuratūra prašo pripažinti kaltu dėl piktnaudžiavimo lobisto padėtimi ir skirti 28 245 eurų baudą.

Iš V.Matuzo prokuroras Mindaugas Rimkus prašo konfiskuoti iš nusikalstamos veikos gautas pajamas - per 16 tūkst. eurų - bei galbūt kaip kyšį gautą fotoaparatą.

Bausmes Panevėžio apygardos prokuratūros prokurorai pirmadienį pasiūlė bylą nagrinėjančiam Vilniaus apygardos teismui.

Nei V.Matuzas, nei A.Ramanovskis kaltės dėl pateiktų kaltinimų teisme nepripažino.

Buvęs Seimo narys kaltinamas neteisėta veikla per labdaros bei paramos fondą „Paramos iniciatyvos“, kurį sukūrė padedamas viešosios įstaigos „Drąsinkime ateitį“ vadovo Edmondo Babensko.

Kaip nurodoma kaltinamajame akte, paramą šiam fondui padėjęs gauti kitas kaltinamasis lobistas A.Romanovskis esą neteisėtais būdais darė įtaką V.Matuzui registruojant Seime teisės aktus, kuriais buvo suinteresuoti Lietuvos radijo ir televizijos asociacija ar draudikų organizacijos. Jų lobistas buvo A.Romanovskis.

Kaip Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų atstovas V. Matuzas Seimo nariu buvo 2008-2012 ir 2000-2004 metais. Jis taip pat yra ėjęs Panevėžio miesto mero pareigas.

„Nesukūriau jokios organizuotos grupės nusikaltimams daryti ir jai nevadovavau“, - teisme yra teigęs V. Matuzas.

Jis tvirtino, kad visi kaltinamajame akte minimai įstatymo projektai gimė skaidriai, buvo laikytasi visų įstatymų reikalavimų.

„Pagrindiniai dalykai, kaip ir minėta kaltinamajame akte, - įsteigimas labdaros fondo ir pinigų išgryninimas iš labdaros fondo ir dalies pinigų pasisavinimas. Kyšio priėmimas - V. Matuzas tuo kaltinamas yra. Piktnaudžiavimu kaltinamas A.Romanovskis“, - yra sakęs Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus vyriausiasis prokuroras Mindaugas Rimkus.

Buvęs parlamentaras aiškino, kad jo šeima iš tikrųjų užsiima labdaringa veikla.

A.Romanovskis yra teigęs, kad jam pateikti kaltinimai yra absurdiški.