„Būtų puiku, jeigu visas čiauškutes, kurios taip ugningai pasisako už privalomą karinę tarnybą ir tariamą vyriškumo ugdymą, pašauktų į 9 mėn. trukmės namų ruošos, moteriškumo kursus.

Žadintuvas suskambėtų 6 ryto ir pirmyn į darbus, o darbų nemažai, tai kareivėlių uniformų siuvimas, lopymas, jų skalbimas rankomis, lyginimas, daržų sodinimas, ravėjimas, karvių melžimas, kiaulių šėrimas, sviesto mušimas, pieno separavimas, duonos, bandelių kepimas, morkų, kopūstų tarkavimas, bulvių skutimas, vėdarų kimšimas, audimas, verpimas, vilnos karšimas, tualetų šveitimas, langų valymas, kūdikio modelio (smėlio maišo) nešiojimas, sūpavimas, vystyklų virinimas ir kiti normalūs moteriški darbai.

Tsakant, atiduotumėt duoklę Tėvynei ir sumoteriškėtumėt. O žiūrėk, kad ir karo atveju stipriai pasitarnautumėt, „Maxima“, restoranai nedirbs, bet turėdamos moteriškumo pagrindus neprapultumėt, nes mokėtumėt išauginti ir paruošti maistą, susiausti triūsikėlius ir kitus naudingus dalykėlius.

Ką jūs į tai, čiauškutės? Mes ne tarnaitės? Mes grožio salonų ir krautuvių klientės?“, – tokia moteris provokuojanti žinutė pradėjo plisti viešoje erdvėje.

Vyrai, o gal pagimdykit?

Tiesa, jos lengvai nusileisti ir sutikti su tokiais vyrų pasiūlymais nebuvo linkusios. Štai viena internautė socialiniame tinkle „Facebook“ tarnavimą šauktinių kariuomenėje sulygino su nėštumu.

„Būtų gražu, jei virkaujantys berniukai devynis mėnesius pavaikščiotų su besilaukiančioms moterims būdingais simptomais, pavemtų, tada gimdytų kokias penkias valandas arba iškęstų Cezario pjūvį. Tada dar kokius dešimt mėnesių maitintų krūtimi, prarastų kvalifikaciją, jų nepriimtų į darbą, nes turi vaikų (nes vyrai vaikų neturi). Visa kita, kas ten surašyta moterys ir šiaip daro. O vyrukai galėtų tokiu pat būdu pasimokyti namus pastatyti, malkų žiemai paruošti, arkliuku lauką suarti, karvei šieno prišienauti dalgeliu, virves vyti, sielius plukdyti, mėšlą mėžti, javus kultuvais kulti, sumalti rankinėmis girnomis. Tai tam kartui ir užtektų“, – rašė viena moteris.

Su ja sutiko ir kita. Anot jos, ne 19 a., kad moterys sviestą muštų, o ir vyrų neprašoma kardais kariauti.

Pasiūlyme logikos yra?

Tiesa, kai kurie diskusijos dalyviai sutiko, kad logikos šiame pasiūlyme yra. Anot jų, moterys taip pat turėtų būti šaukiamos į kariuomenę.

„Turėtų atrodyti, kaip Izraelyje (šioje šalyje privalomąją karo tarnybą atlieka visi piliečiai – DELFI). Moterims tiek pat svarbu sugebėti gintis ir apsiginti, kiek ir vyrams, kurie realiai ir gina šeimą (moterį, vaikus), namus. T,.y. tai kas teoriškai patys apsiginti negali. Kadangi jau kuris laikas su kardais niekas nelaksto, o moterys gal ir nepakelia tokių svorių, kaip kai kurie vyrai, bet, iš esmės, gali būti taiklesnės, ištvermingesnės ir kuo sėkmingiausiai kartu su visais ginti šeimą ir namus“, – įsitikinęs vienas komentatorius.

DELFI primena, kad primena, kad šiemet dviejų šaukimų metu atlikti tarnybą bus pakviesti 3 tūkst. jaunuolių. Trečiadienį viešai buvo paskelbti šauktinių sąrašai. Į juos įtraukta 36825 jaunuolių, kurių amžius – nuo 19 iki 26 metų.Pirmieji šauktiniai į Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų batalioną atvyks rugpjūčio 24 dieną.