„Matyt, taip reikės daryti. Darbo partija yra Europos liberalų demokratų ir reformų partijos narė. Manau, šis perėjimas bus logiškas, nes, atvirai kalbant, jau iš pradžių kalbėjausi su ALDE dėl buvimo pas juos, bet dėl vidinių partinių dalykų pasirinkau euroskeptikų grupę. Nelabai gerai, kai du iš vienos partijos yra skirtingose grupėse, bet, pagal požiūrį į europinius dalykus, į ES, mūsų perspektyvas man ALDE yra artimesnė“, – portalui LRT.lt kalbėjo V. Mazuronis.

Kaip jis pats teigė, rytoj numatomas susitikimas su ALDE frakcijos vadovybe, kuriame ir bus nutarta dėl šio klausimo.

Po EP rinkimų partijos „Tvarka ir teisingumas“ vadovas Rolandas Paksas ir tuometis šios partijos narys V. Mazuronis prisijungė prie britų euroskeptikų lyderio Nigelo Farage’o vadovaujamos „Laisvės ir tiesioginės demokratijos Europos“ frakcijos.

Iš partijos „Tvarka ir teisingumas“ pasitraukęs V. Mazuronis į Darbo partijos gretas įstojo balandžio pabaigoje. Tikėtina, kad jis taps ir šios partijos pirmininku.

Tuo metu europarlamentarai Zigmantas Balčytis ir Vilija Blinkevičiūtė priklauso Europos Parlamento socialistų ir demokratų pažangiojo aljanso frakcijai, Gabrielius Landsbergis ir Algirdas Saudargas – Europos liaudies partijos/krikščionių demokratų grupei, Bronis Ropė – Žaliųjų frakcijai/Europos laisvajam aljansui, Valdemaras Tomaševskis – Europos konservatorių ir reformuotojų frakcijai.