Turbūt pats įspūdingiausias „eksponatas“ - JAV tankas „M1 Abrams”. Smalsuoliai teiravosi, kiek šis, daugiau nei 4 mln. dolerių kainuojantis, 60 tonų sveriantis monstras degina kuro 100 km kelio. Atsakymas nemažiau įspūdingas, nei pats tankas - apie 450 litrų dyzelino.

Savo techniką bei ginklus demonstravo Lietuvos, Vokietijos, Portugalijos bei JAV kariai. Buvo galima išvysti šarvuočius, karinės sistemos visureigius "Hummer",

Jonavos savivaldybės aikštėje išsirikiavę 7 įspūdingi automobiliai taip pat pasuko į Ruklą. Rikuotėje buvo galima išvysti 4 neeilinius „Mercedes-Benz“, tris BMW ir vieną „Porsche“ modelį.

Kaip matote, bet karinės technikos matome ir superautomobilius. Mintis tokia, kad šiandien visuomenės ir kariuomenės vienybės diena, tai kad žmonės galėtų pamatyti ne tik karinę techniką, bet ir superautomobilius, pamatyti kontrastą“, - teigė brigados G9 kapitonas Skirmantas Vikonis.

Nors smalsuoliai ragino surengti improvizuotą „Abrams“ ir superautomobilių dvikovą, kariškiai tarė griežtą ne. Visų pirma – dėl kelio dangos, nes ir lėtai riedėdamas gigantas ardo kelio dangą. Antra priežastis – jau minėtos kuro sąnaudos.

„Tai pats moderniausias tankas pasaulyje. Žinoma, tankas greičiu pranokti superautomobilių negali, tačiau lyginant pravažumą, įvažiavus į poligoną, tai tankui nėra lygių“, - teigė S. Vikonis.

Jei tanką reikia perkelti į kitą vietą, kuri nutolusi apie tris kilometrus, jis jau vežamas ant specialios platformos.