Kompiuteriai paimti STT atliekant ikiteisminį tyrimą byloje dėl galbūt darytos įtakos partijos „Tvarka ir teisingumas“ nariams, deleguotiems dirbti Aplinkos ministerijoje.

Anot ministerijos, tiriama, ar nevykdyti neteisėti veiksmai sudarant išskirtines sąlygas tam tikroms bendrovėms, dalyvaujančioms viešųjų pirkimų konkursuose.

„Ikiteisminis tyrimas tęsiamas, buvo atlikti būtini procesiniai veiksmai“, - BNS sakė STT atstovas spaudai Ruslanas Golubovas.

Tai ne pirmas STT vizitas Aplinkos ministerijoje pastaruoju metu.

Kovo 20 dieną STT Vilniaus valdybos pareigūnai kartu su Generalinės prokuratūros prokurorais, tęsdami ikiteisminį tyrimą dėl galbūt organizuotos grupės vykdytos prekybos poveikiu stambiu mastu, paėmė dokumentus iš Aplinkos ministerijos, valstybinės įstaigos „Regitra“. Buvo atliktos kratos keturiose bendrovėse.

Kaip skelbė STT, šie veiksmai atlikti tiriant galbūt neskaidrių viešųjų pirkimų, kurių vertė siekia daugiau kaip 2,6 mln. eurų, aplinkybes.

2014 metų pabaigoje STT pradėjo tyrimą dėl įtartino viešinimo paslaugų pirkimo. Pirminiame bylos tyrimo etape buvo atlikta keliolika kratų penkių asmenų gyvenamosiose ir darbo vietose bei politinės partijos „Tvarka ir teisingumas“ būstinėje.

Vėliau tyrimas buvo praplėstas surinkus duomenų dėl galbūt neskaidrių Vidaus reikalų ministerijos 2013–2014 metais daugiau nei 7,8 mln. eurų vertės viešojo pirkimo konkurso organizavimo aplinkybių.