TS-LKD nori valdžios ir žiūri ne tik ideologizuotai. Neatmetu tokios galimybės, nes valdžia yra svarbiau už visas ideologines etiketes“, – LRT.lt portalui sakė politologas Vytautas Dumbliauskas. Savo ruožtu V. Mazuronis taip pat teigia, kad partijos keičiasi, todėl esą viskas įmanoma.

Valentinas Mazuronis ir Viktoras Uspaskichas
„Negaliu kalbėti Darbo partijos vardu, nes šiandien esu eilinis partijos narys, todėl nenorėčiau, kad mano pasisakymas atrodytų kaip DP pozicijos išsakymas. Bet, mano asmenine nuomone, iš tiesų partijos stipriai keičiasi. Matėte, kad TS-LKD pasiruošę dirbti netgi su socialdemokratais, matyt, bus pasikeitimų ir DP. Tad manyčiau, jog kitos partijos kalba apie platesnį požiūrį ir šiandien neatmesčiau jokių galimybių. Nemanau, kad reikia užkirsti tam kelią. Kalbėtis ir ieškoti bendrų sutarimo taškų, vykdant programas koalicijoje, galimybės DP yra gana plačios“, – portalui LRT.lt kalbėjo V. Mazuronis.

Tuo metu naujasis konservatorių vadovas Gabrielius Landsbergis labiau nori centro dešinės koalicijos.

Gabrielius Landsbergis
„Turi būti sprendžiamos įsisenėjusios problemos [Darbo partijoje]. Gal būtų galima grįžti prieš šito klausimo vėliau, bent jau svarstyti, bet kol kas net nesvarstome. Su nemažu pasitikėjimu galvojame apie centro dešinės koaliciją, ir būtent į tai labiausiai orientuojuosi po 2016-ųjų rinkimų“, – LRT.lt sakė europarlamentaras G. Landsbergis.

Pasak TS-LKD pirmininko, rinkimų rezultatai populistinėms partijoms nebuvo sėkmingi, ir esą tai rodo, kad žmonių pasitikėjimas šiomis partijomis Lietuvoje mažėja. „Manau, tai susiję su nesibaigiančiais skandalais, idėjų trūkumu. Žmonėms nebeužtenka populizmo – reikia realių darbų, o šios partijos neatlaikė išbandymo valdžia. Jos buvo koalicijoje, ir rezultatai, matyt, žmonių akivaizdžiai netenkina. Taip kad aš turiu pakankamai daug optimizmo dėl centro dešinės koalicijos“, – kalbėjo G. Landsbergis.

Liberalai pavargo nuo TS-LKD?

Vytautas Dumbliauskas
Kaip teigia Mykolo Romerio universiteto (MRU) docentas politologas Vytautas Dumbliauskas, kitąmet vis tik galime sulaukti to, kas atrodė visiška fantazija.

„Vienas LS žmogus privačiame pokalbyje pasakė, kad jie neatmeta galimybės 2016-aisiais į koaliciją eiti su socdemais, nes kiek pavargo nuo TS-LKD. Galbūt su LS geriau sutars naujasis TS-LKD pirmininkas Gabrielius Landsbergis. [...] Nors TS-LKD yra daug ideologizuotų žmonių, kelia šypseną, kad socdemai galėtų jungtųsi su liberalais, o opozicijoje būtų TS-LKD su „darbiečiais“ arba atvirkščiai. Tai parodytų, kad valdžia yra svarbiau už visas ideologines etiketes“, – kalbėjo politologas.

Konservatorių ir „darbiečių“ galimos koalicijos neatmeta ir dienraščio „Lietuvos žinios“ politikos apžvalgininkė Jurga Tvaskienė, pasak kurios, nors TS-LKD deklaruoja labai aukštus moralės principus, realiame gyvenime dažnai pasielgia kitaip.

Jurga Tvaskienė
„Jei TS-LKD tai tenkintų, tiesiog parodytų šios partijos realų požiūrį į moralę. Tai reiškia, kad partija yra linkusi eiti obuoliauti su velniu, nepaisant to, kad labai smerkė kitų partijų panašius veiksmus. Nemanau, kad tai sustiprintų konservatorių pozicijas po to, kai šitiek metų jie kritikavo DP veikimą. Jei TS-LKD jau šalinasi liberalai, vadinasi, šiai partijai taip pat reikėtų pagalvoti, ką ji daro ne taip, o ne čiupti bet kurį lengviau prieinamą partnerį“, – portalui LRT.lt komentavo J. Tvaskienė.