„Nebesinori grįžti į pupyčių laikus. Mes jau daug metų einame tuo keliu, kad orientuojamės ne į tai, kas patiktų masėms, vadinamajai „bambalinei“ tautai, o į kokybę, kuri pritraukia atitinkamus poilsiautojus“, – teigė Palangos kultūros centro direktoriaus pavaduotojas Nerijus Stasiulis.

Palangos vasaro sezono atidarymo šventė prasidės penktadienį, gegužės 15-ąją. Tos dienos vienu svarbiausiu akcentu taps Palangoje vyksiantys Lietuvos kurortų asociacijos suvažiavimas, kuriame bus išrinktas naujas organizacijos vadovas.

Be to, nuspręsta didžiuosiuos Lietuvos kurortus integruoti į Palangos vasaros sezono atidarymo šventę. Todėl penktadienį vakare Jūratės ir Kastyčio skvere vyksiančiame koncerte pasirodys atlikėjai, atstovaujantys Neringai, Druskininkams, Birštonui ir, žinoma, Palangai.

Prieš koncertą vyks iškilminga Palangos mero Šarūno Vaitkaus inauguracija.

Kai sutems, apie 22 val., susirinkusiuosius turėtų nudžiuginti lazerių šou, kurio dalyviais taps ir Jūratės ir Kastyčio skvere esantys medžiai, fontanas. „Per tą lazerių šou susijungs kone visos stichijos – ir ugnis, ir vanduo, ir oras, ir žemė“, – intrigavo pašnekovas.

Šeštadienio rytas prasidės tradiciškai – miestiečius ir svečius žadins Palangos pučiamųjų orkestas, vyks kermošius „Palangos Juzė“.
„Jis šiemet skirtas paminėti Etnografinių regionų metus, todėl ir prekybininkų prašėme užsiimti vietas taip, jog žmonėms būtų aišku, kad pateko tarp žemaičių, kitoje vietoje – tarp aukštaičių, trečioje – tarp dzūkų“, – teigė N. Stasiulis.

Visą šeštadienį vyks įvairūs renginiai, skirti vaikams, šeimoms, veiks daugybė parodų.

Vakaro koncerte, kuris vyks Jūratės ir Kastyčio skvere, scenoje pasirodys palangiškė daininkė Gintė Sičiūnaitė ir grupė „Saulės kliošas“, specialią programą parengė grupė „Biplan“.

23 val. nuo jūros tilto bus šaudomi fejerverkai, kuriems papildomo grožio suteiks ir kiti šviesos akcentai. „Galiu garantuoti, kad tokius fejerverkus išvysti yra labai reta galimybė, todėl juos būtina pamatyti, jie tikrai bus nepakartojami“, – tikino N. Stasiulis.

Jis reziumavo, jog visa šventės programa yra sudaryta iš kokybiškų renginių ir reginių, nes pataikauti masėms nebesinori.

„Siekiame, kad ir Palangos verslininkai, ypač dirbantys J. Basanavičiaus gatvėje, perimtų tokį požiūrį. Su jais tariamės, kad per sezono atidarymo šventę kavinėse skambėtų kuo mažiau rusiškos muzikos, kad taip būtų ir visą vasarą. Neturiu nieko prieš rusišką muziką, tačiau Palanga yra Lietuvos kurortas. Turime puikių lietuviškų dainų, atlikėjų, todėl juos reikia kviesti, o tada į kavines užsuks ir kitokio statuso poilsiautojai, kurie bus labiau pasiturintys. Kokybė traukia kokybę“, – įsitikinęs N. Stasiulis.