Raštingiausia 2015 metų Lietuvos gyventoja tapo 1-ąją vietą suaugusiųjų kategorijoje laimėjusi Europos Komisijos (EK) atstovybės Lietuvoje vertėja Agnė Kazlauskaitė, pranešė Prezidentūra.

Raštingiausia moksleive tapo Eglė Šalengaitė iš Druskininkų „Ryto“ gimnazijos. Prezidentė taip pat apdovanojo moksleivę Brigitą Narmontaitę iš Lietuvos aklųjų ir silpnaregių ugdymo centro, kuri diktantą rašė Brailio raštu.

Raštingiausios užsienio lietuvės apdovanojimas atiteko šeštadieninės Varšuvos lietuvių mokyklos pradinių klasių mokytojai Jolantai Vilkaitei-Samuilienei.

Taip pat buvo apdovanota diktanto konkurse gausiausiai iš Lietuvos mokyklų dalyvavusi ir mažiausiai klaidų padariusi Klaipėdos „Vėtrungės“ gimnazijos 2A klasė.

Dėl raštingiausio suaugusiojo, moksleivio ir užsienio lietuvio vardo šiemet varžėsi daugiau kaip 7300 žmonių iš Lietuvos ir užsienio. Šiemet vyriausiai konkurso dalyvei, diktantą rašiusiai Maskvoje, Jurgio Baltrušaičio vidurinėje mokykloje, buvo 89 metai. Jauniausiam diktanto dalyviui – 9 metai.

Finale balandžio mėnesį buvo rašomas Sigito Parulskio tekstas „Diena ne veltui“, iš viso susirungė 108 dalyviai, pirmajame ture padarę ne daugiau kaip tris klaidas.

Diktantas surengtas aštuntąjį kartą.