Parduotose ir savivaldybei nebepriklausančiose Vilniaus nakvynės namų filialo „Sala“ patalpose, esančiose T. Kosciuškos gatvėje, apsvaigusieji nuo alkoholio, narkotikų bei kitų psichotropinių medžiagų apnakvindinami iki šiol. Jau antri metai savivaldybė neranda kur iškeldinti nakvynės namų, tačiau geroje vietoje esančios buvusios blaivyklos valdose jau pageidauja šeimininkauti naujas savininkas.

Sostinės vicemeras Gintautas Paluckas teigė, kad numatytos dvi alternatyvios vietos. Viena jų - sostinės Savanorių prospekte, netoli nakvynės namų Vilkpėdės filialo, savivaldybei priklausantys sandėliai. Juos esą būtų galima rekonstruoti ir pritaikyti nakvynės namams. Kitas siūlymas - dabartinių nakvynės namų Vilkpėdės gatvės kieme pastatyti konteinerinius namelius.

„Ši alternatyva yra patraukliausia ir priimtiniausią nes išsprendžia problemą greitai ir pigiai, palyginti su kapitalinėmis investicijomis ir statybomis“, - teigė G.Paluckas. Pasak jo, 30 vietų reikėtų 4-6 konteinerių, o tai kainuotų 200-230 tūkst. eurų.