„Pirmas įspūdis, jog kartu su nauja Vilniaus valdžia užsnūdome debesyse. Beveik du mėnesiai po rinkimų ir kol kas nei vieno rimto darbo, žinios ar naujos iniciatyvos; tik bėgam su meistriškai sudėliota senos koalicijos darbotvarke,“ savo „Facebook“ paskyroje rašo politikas.

M. Majauskas pasigenda naujų naujosios valdžios iniciatyvų.

„Gatvių apšvietimo projektą - stabdom, oro linijų projektą - stabdom, darželių tvarką - stabdom, mokyklas - sujunginėjam; ir čia dar nepradėjus spręsti miesto skolų problemų. Taip, mes konservatoriai čia - nešventi; darbui savivaldybėje ruošėmės ne vieną mėnesį, bet kol kas judam sena vaga,“ - rašo M. Majauskas.

DELFI primena, kad liberalas Remigijus Šimašius tiesioginius mero rinkimus prieš ilgametį Vilniaus merą Artūrą Zuoką laimėjo po antrojo rinkimų turo ir Vilniaus meru inauguruotas praėjusią savaitę

Jo atstovaujamas Liberalų sąjūdis kartu su „Tvarka ir teisingumu“, socialdemokratais, konservatoriais ir „Lietuvos sąrašu“ sudaro valdančiąją daugumą savivaldybės taryboje.

Opozicijoje liko A.Zuoko vadovaujama Lietuvos laisvės sąjunga (liberalai) ir Lietuvos lenkų rinkimų akcija.

Vilniaus mero Remigijaus Šimašiaus pavaduotojais buvo patvirtinti patvirtino Liberalų sąjūdžio atstovas Linas Kvedaravičius, socialdemokratas Gintautas Paluckas ir konservatorius Valdas Benkunskas.