„Esu sukrėsta žinios apie didelio masto žemės drebėjimą Nepale, nusinešusį daugybę žmonių gyvybių ir sukėlusį nuostolių Jūsų šaliai. Lietuvos žmonių vardu noriu išreikšti nuoširdžią užuojautą ir paramą aukų šeimoms, artimiesiems ir visiems Jūsų šalies gyventojams“, - rašoma D.Grybauskaitės laiške Ramui Baranui Yadavui.

A. Butkevičius pareiškė užuojautą dėl žemės drebėjimo Nepale

Šeštadienį Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius pareiškė užuojautą Nepalo premjerui Sushil Koirala dėl daugybę gyvybių nusinešusio žemės drebėjimo.

Lietuvos Vyriausybės ir gyventojų vardu reiškiu nuoširdžią užuojautą dėl daugybės aukų Nepale pareikalavusios nelaimės. Šią sunkią valandą linkime stiprybės žuvusiųjų ir nukentėjusiųjų artimiesiems bei visai Jūsų tautai“, - sakoma Premjero A. Butkevičiaus užuojautoje.

Žuvusiųjų skaičius per žemės drebėjimą Nepale pasiekė 758 žmones, informavo naujienų agentūra "Reuters" remdamasi Nepalo vidaus reikalų ministerijos oficialaus atstovo patvirtintais duomenimis.

Kaip skelbia Indijos meteorologijos departamentas Naujajame Delyje, šeštadienį buvo užregistruoti du galingi požeminiai smūgiai. Pirmasis, 7,9 balo stiprumo, įvyko 11.41 val. vietos laiku (9.11 val. Lietuvos laiku), jo epicentras buvo per 80 km į šiaurės vakarus nuo Nepalo sostinės, Katmandu. Antrasis, 6,6 balo stiprumo, užfiksuotas 12.15 val. vietos laiku (9.45 val. Lietuvos laiku). Stichijos židinys buvo 10 kilometrų gylyje.